Şampiyonluğun bir numaralı mimarı

Abone Ol Google News

Süper Lig'de 2023/2024 sezonu aynı geçen sezon olduğu gibi Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sona erdi. Sarı - kırmızılılar, 'İki takıma da beraberlik yetiyor, maç berabere biter' yorumlarını boşa çıkaran bir performansla rakibini 3-1 mağlup ederek fişi çekti.

Haberin Devamı

Yayıncı kuruluş, dakikalar 30'u gösterdiğinde ekrana bir istatistik yansıttı. Bu dakikaya kadar Konyaspor'un yaptığı isabetli pas sayısı sadece 18'di. Bu da Galatasaray'ın aklında beraberliğin hiç olmadığını tüm planların kazanmak üzerine olduğunu gösteriyordu.

ŞAMPİYONLUĞUN BİR NUMARALI MİMARI OKAN BURUK

Galatasaray, bu sezon Türk futbol tarihinin belki de bir daha asla kırılamayacak olan puanıyla şampiyon olmayı başardı. Bu zaferde emeği geçen birçok insan var, ancak bu zaferin bir numaralı mimarı Okan Buruk'tur. Neden mi?

Galatasaray, geçen sezon şampiyon olan kadroda büyük bir yenilik yaptı, ancak sezon başında yapılan transferlerden Davinson Sanchez ve biraz da Kerem Demirbay olmak üzere hiçbir oyuncudan sezonunun tamamına yayılan bir yüksek verim alamadı.

Haberin Devamı

Zaha bir var bir yoktu, Tete, Ndombele, Angelino, Bakambu hiç yoktu. Devre arasında gelenlerden Aurier ve Kasımpaşa maçındaki golü dışında Carlos Vinicius'un herhangi bir katkısı olmadı. Köhn ise devre arasında gelen üç oyuncu arasında en iyisiydi.

BILL SHANKLY'NİN SÖZÜNÜ HATIRLAYALIM

Galatasaray tüm bu transfer planlamasındaki yanlışa rağmen üst üste ikinci sezon şampiyon olmayı başardı.

Yazıyı Liverpool ve İngiltere'nin efsane ismi Bill Shankly'nin sözüyle bitirelim: Birinciysen birincisindir, ikinciysen hiçbir şey...

YORUM YAZ