Hiç akıllarının ucuna getirmemişler

Abone Ol Google News

Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray, beraberlik halinde bile şampiyon olacağı mücadelede rakibi Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olarak ağır bir yara aldı. Bu mağlubiyeti tek bir etkene bağlamak kolaycılık olur. Yönetim, futbolcu, kenar yönetim hepsi böylesi kritik bir haftada sınıfta kaldı. Oyun sürekli, her ikili mücadeleye çalınan düdükle, sahaya atılan yabancı maddelerle durduğu için analizi yapılacak bir oyun da yoktu sahada...

Haberin Devamı

SON İKİ SEZONUN EN BERBAT OYUNU

Galatasaray, maçın çok büyük bir bölümünü 10 kişi oynayan rakibine karşı, son iki sezonun en berbat oyununu oynadı. Dominik Livakovic, bu sezon ki en rahat maçı oynamış olabilir.

Galatasaray'da ne Teknik Direktör Okan Buruk ne de yardımcıları rakibin farklı bir sistemle sahaya çıkacağını hiç akıllarının ucuna bile getirmemiş bir zihniyetle takımı sahaya çıkardı.

Abdülkerim'in yerine Davinson'un oynaması Okan Buruk'un bu maç için verdiği en felaket karardı. Bunu Davison Sanchez'in iyi bir oyuncu olmadığını düşünerek söylemiyorum. Bu maç Abdülkerim tarzında geriden oyun kurmayı bilen, temaslı oyundan kaçınmayan bir stoperle sahada olunması gereken bir maçtı.

Haberin Devamı

DEVRE ARASI DOKUNUŞ ŞARTTI

Galatasaray ilk yarıda 10 kişi kalan rakibine karşı 5-10 dakikalık bir bölüm hariç en ufak bir zorluk çıkaramadı. Galatasaray'ın en azından ikinci yarıya oyuncu değişikliği olarak olmasa bile sistemsel bir değişiklikle çıkması gerekirdi. Kerem Demirbay ve Hakim Ziyech şüphesiz sahanın en kötü iki ismiydi.

YÖNETİM DİKKATİ BAŞKA TARAFA ÇEKTİ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yönetimi, seçime girecek olan yönetim kurulu listeleri Divan Kurulu'na verildiği günden beri lig bitmiş şampiyon olunmuş gibi tek gündemini seçime çevirdi. Kemerburgaz Tesisleri için yapılan tören, her uzatılan mikrofona lig bitmiş gibi yapılan açıklamalar, takım antrenmana çıkarken Erden Timur'un Başkan Dursun Özbek ile bazı konularda anlaşamadıkları için yönetimde olmadığını açıklaması çok amatörce ve dikkati saha dışına çeken hatalı işlerdi.

ARTIK SON TANGO

Galatasaray, haftaya yine berabere kaldığı takdirde şampiyonluğunu ilan edeceği bir maça çıkacak Konya'da... Stres belki daha fazla olacak. Buraya kadar kendilerinin getirip, fişi de artık kendilerinin çekeceğinin bilincinde olan, sakinliğini koruyan, tedirgin oynamayan bir Galatasaray sahada olmalı.

YORUM YAZ