Galatasaray'da Bellingham etkisi

Abone Ol Google News

Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray deplasmanda Fatih Karagümrük ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe ile oynanacak derbi öncesi kritik öne sahip bu maçta, Galatasaray geriye düşmesine rağmen sahadan 3-2 galibiyetle ayrılarak kritik bir üç puan aldı.

Haberin Devamı

EKSTRA PASLAR GALİBİYETİ GETİRDİ

Galatasaray, ilk yarıya bu sezon daha önce pek de rastlamadığımız bir oyun mantığıyla başladı. İlk 45 dakikada ceza sahası ve çevresinde topla buluşan her Galatasaraylı oyuncu direkt kaleyi düşündü. İlk yarıda 13 şutta sadece bir isabet vardı.

İkinci yarıda soyunda odasında Teknik Direktör Okan Buruk, çok yüksek ihtimalle takımını bu yönde uyarmış olmalı ki ikinci yarıda ceza sahası ve çevresinde Galatasaraylı oyuncular daha ekstra paslar denemeye başladı. Bu ekstra paslarla daha tehlikeli ve organize ataklar geliştirildi.

BELLINGHAM ETKİSİ

Galatasaray'ın galibiyetinde en büyük pay sahibi ise yine hiç kuşkusuz Barış Alper Yılmaz oldu. Sürati, fiziği, ayak hakimiyeti ve oyun bilgisi her geçen gün daha da gelişiyor.

Haberin Devamı

Bu sezon Galatasaray'da yaptığı etki adeta Jude Bellingham'ın bu sezon Real Madrid'de yaptığı etkiyle neredeyse birebir. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda üst düzey bir arenada üst düzey rakiplere karşı izlemek için sabırsızlanıyorum.

YILLARA MEYDAN OKUYAN ADAM MERTENS

Yaşı 37 olmasına rağmen sahada kendisini ispatlaması gereken bir oyuncu gibi davranıyor. Yeri geliyor 30-35 metre rakip oyuncuları kovalıyor. En olmadık anda sahneye çıkıp takımının yükünü hafifletiyor. Sezon sonunda ayrılırsa, yerine gelecek ismin üstünde adeta bir 'Mertens hayaleti' gezecek.

SÜPER LİG'İN 'BUG'INI BULMUŞ

Fatih Karagümrük elinden geldiği kadar oyunu doğru oynamaya çalıştı. Tek eleştirebileceğim nokta aşırı defansif bir kurguyla sahaya çıkmış olmaları.

Forvet oyuncusu Marcao adeta Süper Lig'in 'bugını' (yazılım hatası, arıza olarak dilimize çevrilebilir) bulmuş. Bu sezon Süper Lig'deki stoperler olan Abdülkerim ve Nelsson'a zor anlar yaşattı. Attığı golde o fizikle Nelsson'u sırtına alıp dönerek yaptığı vuruş gerçekten çok iyiydi.

Netice olarak Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi son dakikalarda attığı golle büyük moral buldu. Okan Buruk ve öğrencileri derbiye özgüvenli çıkacak.

YORUM YAZ