MENÜ

İşte buna derbi denir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

En çok puana ihtiyacı olan fakat tarihinin en zor sürecini geçiren Fenerbahçe ilk yarıda sahada ne yaptığını bilen ve nasıl oynaması gerektiğini gösteren bir futbol sergiledi. 50 bin taraftarının büyük coşkusunu iki muhteşem golle süslemesini bildi. Alex organizasyonunda, Sow’un dikine koşuları ve Emre’nin gayreti Fenerbahçe’nin ilk yarıda skoru kendi lehine çevirmesi için yetti de arttı. Fenerbahçe derbiyi kazanmak için istediği skoru elde etmesine rağmen skoru koruma içgüdüsüyle yediği gol şok yaşamasına neden oldu. Bu sezonun en derli toplu takımı olan Galatasaray topa sahip olarak Fatih Hoca’nın da yerinde değişiklikleriyle 2-0’dan gelip beraberliği kurtaran taraf olmasını bildi.
Özellikle Alex’in çıkması, Sow’un sola geçmesiyle Fenerbahçe’nin bocalaması ve rakibine pozisyon vermeye başlaması olası bir mağlubiyete ve Sarı-Lacivertliler’i çıkılması zor bir sürece götürecek gibiydi.
“Ölsem de ölmeye değecek tek şey vardır: Fenerbahçe” diyen Aziz Başkan sözleşmesini üç yıl uzatarak ödüllendirdiği Aykut Kocaman da başkanının acısını dindirmek için elinden geleni yaptı. Kocaman’ın bu zor süreçte bile gerek taktik, gerek psikolojik olarak takımı en iyi şekilde hazırlayıp Yıldırım’a üç puan hediye etmek istediği aşikardı.
Maçtaki oyun sistemi açısından baktığınızda Fenerbahçe’nin alternatif isimlerinin verim sağlayamamış olması en büyük eksiklikleriydi. Galatasaray’ın ikinci yarıda kazanmak için yaptığı hamleler fazlasıyla etkili oldu. Kalan haftalardan ziyade Play-Off’un daha zevkli geçeceği kesinleşmiş oldu. Bileği, yüreği, taktiği ve bireysel yeteneği daha çok olan Play-Off sonu şampiyonluğu kazanacaktır.

YORUM YAZ