MENÜ

Q7 yarar mı, zarar mı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ricardo Quaresma, 32 yaşında ve şimdiye kadar kariyeri boyunca 7 değişik takımda oynadı. Portekiz Milli Takımı'ndan takım arkadaşı olan Cristiano Ronaldo piyasada yokken bütün dünya basını, Q7'ye, 'geleceğin süper star oyuncusu olacak' diyordu. Bugün bile Q7 hala dünya üzerindeki tartışmasız top tekniği en yüksek futbolcusu... Ama gel gör ki Q7, aynı zamanda oynadığı bütün takımlarda yararından çok zararı olan bir futbolcu. Bu sezon oynadığı toplam 33 maçta 4 gol, 7 asist, 11 sarı ve 2 kırmızı kart ile oynuyor. Q7'nin en büyük sorunlarından birisi de teknik hızının mental hızı ile doğru oranda olmayışı. Q7, oynadığı çoğu maçta takım için oynamak yerine tribünleri seçiyor ve dünya üzerinde bunu kabul ettirdiği en doğru tribün de Beşiktaş tribünleri...

Ancak taraftar değiştirir!

Q7, ayağına top geldiğinde hep bir artistlik peşinde... Biliyor ki dünya üzerinde bir tek kendisinin yapabileceği bu özel haraketler, çalımlar ve şutlar bütün Beşiktaşlılar'ı mest ediyor. Ama her zaman evdeki hesap 'ÇARŞI'YA' uymuyor. Beşiktaş artık ligin kendisi için en önemli haftalarına girdi. Gereksiz ve amatörce yapılacak hatalara, bencilliklere yer yok. Peki Q7 artık bundan sonraki kalan haftalarda ne yapar onu kim değiştirebilir? Şahsen Q7'yi ben ne yönetimin ne de Şenol Güneş'in değiştirebileceğini zannetmiyorum. Quaresma'yı artık değiştirse değiştirse büyük Beşiktaş taraftarı değiştirir.

Unutmayalım ki...

Quaresma'ya kalplerini veren, onu hayatında hiç bir yerde göremeyeceği sevgiye boğan Beşiktaş taraftarı artık nasıl Quaresma'yı iyi yaptığında alkışlıyorsa gereksiz ve takıma zarar verici haraketlerinde aynı şekilde eleştirmesi lazım. Unutmayalım Quaresma'nın önümüzdeki sezon içinde Beşiktaş ile devam eden ve garanti alacağı 1,7 milyon Euro'luk kontratı var.

YORUM YAZ