MENÜ

Bu Beşiktaş Avrupa için yeterli mi?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Takvimler 20 Nisan 2017'yi gösterirken 114 yıllık kulüp tarihinin Avrupa kupalarındaki en önemli maçına çıkıyordu Beşiktaş rakibi Olympique Lyon karşısında. Yemeden atacağı tek bir gol bile yarı finali getirecekti Beşiktaş'a. 41.903 seyirci desteği ile başlayan maç 2-1 bitti.

Ve uzatmalar sonunda penaltılarda yüzü gülen Olympique Lyon oldu ve yarı final biletini kaptı.

Gelelim Beşiktaş'ın bu sene Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki maçlarına...

Beşiktaş, Napoli, Dinamo Kiev, Benfica ile başladığı Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçlardan sadece bir tanesini kazandı ve evinde oynadığı hiçbir maçtan galip gelemedi.
Son oynadığı Olympique Lyon maçı dahil 12 Avrupa Kupası maçında 4 galibiyet, 3 yenilgi, 5 beraberlik aldı. Özellikle son Olympique Lyon maçı Beşiktaş'ın önümüzdeki sene büyük bir ihtimal ile tekrar katılacağı Şampiyonlar Ligi için büyük bir ölçü oldu. Beşiktaş özellikle elinde bulundurduğu mevcut defans oyuncuları ile seneye de en fazla bu kadar hatta daha azını yapar.

Ne Vodafone Arena atmosferi ne 41903 seyirci futbolun olmazsa olmaz gerçeklerini değiştirmez. Beşiktaş eğer hem Türkiye ligini hem Avrupa'yı garantiye almak istiyorsa seneye kadrosuna en az 4-5 tane defans kurgusu, alan savunması, geriye dönüşleri iyi olan kaliteli oyuncular almalı. Ne yazık ki Tosiç, Necip, Mitroviç seneye yaşları daha da ilerleyecek Andriano ve Marcelo ile olmaz. İyi defans şampiyonluk getirir.

Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona gibi bir devi eleyen Juventus bunun en iyi örneğidir. Beşiktaş'ın ayrıca kaptanlığını yapacak saha içinde savaşan takımını büyük maçlarda ateşleyen bir lidere ihtiyacı var.

Büyük umutlar ile üzerine itina ile titrenilen Oguzhan Özyakup ne yazık ki Beşiktaş kaptanlığı yapacak bir seviyeye hala ulaşamadı. Oguzhan'ın akıllarda kalan aldığı büyük bir maçı yok.

Uzun süren lig ve Avrupa maçları derin ve kaliteli kadrolar ve doğru yatırımlar ile oluyor. Beşiktaş artık kulüp olarak her şeye sahip. Bundan sonra Başkan Fikret Orman efsane başkan apoletini takmak istiyorsa önünde çok iyi ince hesap yapması gereken bir sezonu var.

YORUM YAZ