MENÜ

Bordeaux maçı umut dolu ama!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonun final bölümüne girildiğinde yapılan teknik adam değişikliklerinin takımlar üzerindeki etkileri tecrübeyle sabittir: 10 girişimden 7’sinde takımlar daha geriye gider, 2’sinde yerinde sayar, sadece 1’inde ilerleme kaydedilir. O nedenle Bülent Korkmaz’ın bu sezon başarma şansı yüzde 10 gibi gözüküyor. Taraftarları bunun ötesinde bir beklentiye sokmak da, biraz hayal tacirliği sanki!

Amaaa...
Değişim gerçekleştikten sonraki ilk sınavda o takımda bir canlanma gözlenir. Bu bazen sadece skora yansıma, bazen ise mücadele düzeyinin artması şeklinde olabilir. Ondan sonra çoğunlukla ‘eski tas eski hamam’a doğru hızlı bir dönüş yaşanır. Bunun için, bugünkü Bordeaux maçından umutlu olmak hayalcilik sayılmayabilir. Ancak ‘Bizim çocuk cengaverdir’ tarzı söylemlerle ‘yine’ üst düzey beklentiye sokulanlar dikkat, beklenti ne kadar büyük olursa, hayal kırıklığı da o oranda yaşanır!

Amaaa...
Şu da bir başka gerçek; Galatasaray ‘futbol olarak’ dibe vurmamıştır, son aldığı sonuçlar kötüdür! Korkmaz’ın göreve gelirken, benzer pozisyondaki meslektaşlarına göre böyle bir şansı ve ayrıcalığı söz konusudur. Elinde, ‘sakatlıkların izin verdiği ölçüde’ işleyebileceği ‘yeterli’ sayılabilecek bir kadro bulunmaktadır!

Amaaa...
Söylendiği gibi Skibbe takımı yeterince çalıştırmamışsa, bu saatten sonra Korkmaz ne yapabilir? Yok eğer bundan sonra çıkıp da aslanlar gibi savaşırsa bu futbolcular, o zaman takımı sabote edenler üzerinde durmak gerekir!

Amaaa...
Otorite boşluğunun olduğu da çok yazılıp, söylendi. Peki Skibbe’nin yanına monte edilen yönetimin gözü-kulağı uyudu mu? Ya geçen sezon Kalli’den sonra bu takımı şampiyon yapan teknik ekip! Ya ‘sihirbaz abiler!’ Ya Florya’da yatıp kalkan Futbol AŞ Genel Müdürü ve futbol şube sorumluları! Ya futbolcuların ‘Başkan’ demeyip ‘Abi’ diye hitap ettiği Adnan Polat! Gel de çık işin içinden bakalım.

Amaaa...
Bu sanki büyük bir planın parçası gibi! Sıranın Sezgin ve Polat’a gelebilmesi için, ilk hedefteki ismin bertaraf edilmesi gerekiyordu. Eeee, teknik adam kalkanı düştü yönetimin. Bundan sonra elinde futbolu emanet ettikleri kaldı. Skibbe gönderilince işler daha da karışacak sanki! Taraftar da tam kıvamına getirilmişken üstelik!

YORUM YAZ