MENÜ

Aysal'ın dikkat etmesi gereken!

Abone Ol Google News

Çünkü karşısında rakip yoktu! Rakip diye ortaya çıkanların biri ‘yetersiz’, diğeri ise ‘güvenilir’ kabul edilmiyordu Galatasaraylılar’ın büyük çoğunluğu tarafından! Birikimleri, unvanları değildi bu algının nedeni, sonuçta ikisinin de branşlarında değerli isimler ve iyi birer Galatasaraylı olduğu tartışılmazdı. Ama ‘Birlik-beraberlik söyleminin kisvesi altında’ izledikleri agresif yolla, barış ve sükunet peşinde koşan yorgun Galatasaraylılar’dan vize alabileceklerini umdular. Salt bu bile, camianın nasıl bir ruh halinde olduğunun ayırdına varamadıklarını göstermekte zaten!Aysal’ın da en büyük yorgunluğu, ‘birebir benzemese de’ Polat gibi yönetimi içindeki itiş-kakışları dengelemekten kaynaklanacak gibi görünüyor. Çünkü gerek asil, gerekse de yedekler arasında başkanlık bekleyen/hedefleyen isimleri barındırıyor.

Haberin Devamı

Başkanlık bekleyen çok

‘Akıllı yönetici, çevresine güçlü, çalışkan, üreten, karizmatik isimleri toplar’ derler... Ama bu özellikteki isimlerin kaprisleri de, hedefleri doğrultusunda büyük olur. Geleceğe yatırım amacıyla atacakları bireysel adımlara özellikle çok dikkat edilmesi gerekir. Sarı-Kırmızılı kulübün, son dönemde atılan adımlarla mali yönden bataktan çıkma eğilimine girmesi, yeni yönetimin en büyük şansı. Bunu yeni başkan ve yönetimindeki etkili isimler de açık açık dile getirdi zaten. Bu açıklamaların gerekçesine, ‘seçimde Polat ve adamlarının oyları karşılığı’ gözüyle bakmak, tek kelimeyle bitmek-tükenmek bilmeyen Polat düşmanlığından başka bir şey olamaz.

Haberin Devamı

Şansa ihtiyacı olacak

Aysal’ın “Başarı, başarı, başarı” sloganı ne kadar iddialıysa, bunun gerçekleşmesi de bir o kadar elinde değil. ‘Başarı’dan kastedilenin, öncelikle ve büyük ağırlıkla futbol olduğunu söylemek kahinlik sayılmaz. İşte bu nedenle zaten diyorum ki, futbol şansına da büyük ihtiyaç duyacak yeni yönetim.
Bu arada Aysal, futbolda başarının anahtarını açıklamadı, bu konuda ne düşünüyor, kocaman bir soru işareti... “Bunun yolu despotizme varan tek adam disiplininden geçer” diye düşünüyorsa, adres belli! Ver Florya’nın anahtarını maluma, otur kaderine razı ol! “Profesyşonel kadroyu atarım, dizginler bende olur” diyorsa, Galatasaray’ın Josep Guardiola’sını araştırıp bulmalı! Korkudan değil... Saygıdan ötürü sözü dinlenen, ‘ölümüne’ yolunda gidilen bir teknik adam!

YORUM YAZ