MENÜ

Al Ujfalusi'yi vur Lugano'ya

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lugano ve benzeri futbolcuların oyun karakterlerinden nefret ediyorum. Çünkü bunlar futbolun estetik yönüne acımasızca hançer sokuyorlar. Saha içinde anti-futboldan bıkıp usanmadan örnekler sunmayı maharet sanan ve bunu maharet sayanlarca da takdir görüp el üstünde tutulan bu karakterlerden bir tane de Galatasaray’ın var artık, hayırlı uğurlu olsun! Duran toplardan sezon boyunca üç-beş gol atar, özellikle Aslantepe’de gol pozisyonuna girme ‘küstahlığını’ gösteren rakiplerine tekmeyi basarak haddini bildirir, her haltı yiyip ‘ben ne yaptım ki’ masumluğuyla bir de sırıtır, üstelik bunu sempatik olduğunu sanarak yapar, olur biter. Adına da ‘savaşçı oyuncu’ denir bir de, üste paye kazanır! Biz yine de önyargılı yaklaşmayalım Ujfalusi’ye karşı. Belki Neill gibi rakibine saygı duyar sahada, o zaman alkışlarız da!
Galatasaray Yönetimi’nin ihtiyaç duyulan isimleri almak için nasıl çabaladıklarını görmek için uzman olmaya gerek yok. Ancak UEFA Avrupa Ligi’ne bile katılamayacak olması görüşmelerde Sarı-Kırmızılılar’ın elini oldukça zayıflatıyor. Yüksek tutarlar, peşin para ve artı maç başı ödemeler, yetmezmiş gibi vergi avantajı, hatta Fatih Terim ismi bile bu handikapı ortadan kaldırmaya yetmiyor. O zaman da Ujfalusi gibi son transferini yapacaklara kalıyorsunuz. Ya da ikinci sınıf futbolculara! Haaa, verirsin piyasa fiyatının 5 katını, o zaman başka! Tabii onun adına da alışveriş değil, veriş denir ki, ne anladım o zaman ben bu yöneticilikten!
Reyes ve Forlan konusuna gelince. Hiçbir iddialı ve ekonomisi batakta olmayan kulüp, elindeki kaliteli oyuncuyu kolay kolay vermez. Birinci sınıf hiçbir isim de ağır bunalım geçirmiyorsa kalite olarak daha düşük bir lige sıcak bakmaz, bu birinci kuraldır. İkincisi ise, sen ne kadar hevesli olursan almak için, karşı taraf fiyat artırmanın hep fırsatını kollar. Bir de Ünal Aysal’ın açıkça söylemekten çekinmediği menacerler konusu var ki, onların paragözüne düştün mü yandın demektir, pingpong topu gibi oynarlar adamla istediğini alabilmek için. Özetle Galatasaray’ın transferde bocalaması çok doğal bugünlerde. Ama yönetim de verdiği sözleri tutmaya kararlı gözüküyor. Bakalım bu toz duman arasından nasıl bir tablo çıkacak taraftarın karşısına.

YORUM YAZ