MENÜ

Zirve fırsatı ayağına geldi

Abone Ol Google News

Lider Alanyaspor son iki maçını kaybetti, yarın da formda Beşiktaş’la oynuyor. Galatasaray ise BAY geçiyor. Fenerbahçe için tam anlamıyla fırsat haftası. Yeni Malatya galibiyeti, zirve yolundaki ilk adım olabilir.

Haberin Devamı

Her ne kadar Erol Bulut kabullenmese de Fenerbahçe oyun olarak beklentilerin çok gerisinde. 40 dakika 10 kişi oynayan Beşiktaş karşısındaki futbol ve skor büyük hayal kırıklığıydı. Geçen hafta Denizli galibiyeti önemliydi ama bu kez 10 kişi kalan taraf Fenerbahçe’ydi ve güçsüz rakibine oyun olarak resmen teslim oldu. Her şeye rağmen Sarı-Lacivertliler, Alanya ve Galatasaray ile aynı puanda. Bu hafta ise zirvede tek kalma şansı ayağına geldi.

Getirisi fazla olur

Alanya’nın liderliği, son iki maçta aldığı yenilgilerle averaja kaldı. Yarın da son haftaların formda takımı Beşiktaş ile oynayacaklar. Kayıp yaşamaları sürpriz olmaz. Galatasaray ise bu haftayı BAY geçiyor. Fenerbahçe, Yeni Malatya’yı mağlup etmesi halinde, çok eleştirildiği bir periyotta zirveye ilk adımını atabilir. Bunun psikolojik getirisi çok fazla olur.

Haberin Devamı

Rahat skor üretmeli

Yeni Malatya ligin istikrarsız takımlarından biri. Hücumda sorun yaşıyorlar. Akan oyunda sadece 4 gol bulabildiler. Bu, sıkıntılı Fenerbahçe savunması için iyi haber ancak Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri duran toplarda tehlikeli. Kornerlerde adam paylaşımındaki soruna Altay’ın yan top zaafı da eklenince, bu durum sıkıntı yaratabilir. Yine de Sarı-Lacivertliler’in ofansif gücüyle bu maçı sorunsuz atlatması muhtemel. Cisse arkası Ferdi-Mert Hakan-Pelkas’lı bir hücum hattının Yeni Malatya karşısında skor üretmekte zorlanmaması gerek.

YORUM YAZ