MENÜ

Zaferle başlayalım

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, bu sezon yaptığı müthiş transferlerle şimdiden Konferans Ligi’ni kazanabilecek takımlar arasında gösteriliyor. Tabii ki bu sadece kağıt üstünde böyle. Nordsjaelland, gruba 4. torbadan katıldı. Zaten 5565 UEFA puanıyla turnuvada bu alanda sondan ikinci sıradalar. Yani aslında kağıt üstünde Konferans Ligi’nin en vasat takımlarından biri konumundalar. Ancak kadro kalitesi ve performansına bakıldığında, bırakın en kötülerden biri olmayı, 3. torbadaki birçok takımdan bile daha iyi seviyedeler.

Haberin Devamı

Stoperlere baskı

Sarı-Lacivertliler henüz oyun olarak istenen seviyede değil. Bu bir gerçek. Ancak diğer taraftan, oynadığı 10 resmi maçı da kazanan bir takımdan bahsediyoruz. İsmail Kartal, kaliteli ayaklara sahip olmanın avantajını şu ana kadar çok iyi kullandı. Batshuayi 11’de başlarsa kendini göstermek adına ekstra motivasyonla oynayacaktır. Aynı şey Ryan Kent için de geçerli. Rakibin stoperlerine baskı yapabilirsek, buradan tehlikeler yaratmamız olası. Ancak bunu yaparken takım boyuna dikkat etmek gerek.

Haberin Devamı

Orta sahaya dikkat

Şu anda Fenerbahçe’nin en önemli sıkıntısı, hücum hattı ileride basarken, savunma hattının onlara yaklaşmak yerine geride kalması ve ortada büyük boşluklar verilmesi. Bu durumda Schjelderup, Diomande, Osman, Rasmussen gibi dripling yeteneği yüksek oyuncular ciddi sıkıntı yaratabilir. Kolay bir maç olmayacaktır ancak Avrupa tecrübesi ve kalitesi yüksek kadro ve taraftar desteğiyle temsilcimizin gruba 3 puanla başlayacağına inanıyorum.

YORUM YAZ