MENÜ

Yeni sponsorla yeni sayfa

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’de merakla beklenen forma sponsoru AVIS oldu. Bu akşam Sivas deplasmanında kazanarak kötü günleri geride bırakmak isteyen Sarı-Lacivertliler, yeni sponsoruyla yeni bir sayfa açmanın peşinde...

Haberin Devamı

Ali Koç’un müjdesini verdiği forma sponsorluğuyla ilgili resmi açıklama, yeni bir sayfa açmak için çıkılacak Sivas maçından saatler önce yapıldı. Otokoç Otomotiv A.Ş. ile AVIS markasının kullanımı konusunda 1+1 yıllık anlaşma imzalandı. Sponsorluk anlaşmasının bedelinin 35 milyon 500 bin TL+KDV olduğu duyuruldu. Sarı-Lacivertliler, yeni formasıyla ilk kez yeşil sahaya, 3 maçlık galibiyet hasretine son vermek istediği Sivas deplasmanında çıkacak.

Ölçüt Rize maçı

Fenerbahçe, bu sezonun en iyi futbolunu Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında sergiledi. Her iki takımın da ortak noktası, Sarı-Lacivertliler’e karşı ‘oynamaya çalışmaları’ydı. Böylesi güçlü rakipler önünde sergilenen performans umut verse de bugünkü Sivas mücadelesi için Beşiktaş ve Başakşehir değil, 3-0 kaybedilen Rize maçı ölçüt olmalı. Neyse ki o deplasmanın aksine bu kez Martin Skrtel, savunmadaki yerini alabilecek.

Haberin Devamı

Benzia oynamalı

Yiğido’nun hücum gücü, Rize’den çok daha iyi. Robinho, Emre, Muhammet gibi isimler her an skoru değiştirebilir. Ancak takım savunması konusunda Sivas’ın önemli zaafları var. Gol yollarında zorlanan Fenerbahçe, bunu avantaja çevirebilir. Ayew’in daha fazla sorumluluk alması, Frey’in mücadelesinden çok ofansif meziyetleriyle ön plana çıkması, kulübeye mahkum kalan Benzia’nın bu kez 11’de olup meziyetlerini sergilemesi için bir şans daha bulması; galibiyetin şifreleri olabilir.

Kısa mesaj

Fenerbahçe’de son dönemde futbol dışında neredeyse her şey konuşuldu. Kadro dışı kararları, antrenörlerin sabotaj iddiaları, Ali Koç’un büyük kredisine rağmen tribünlerin şimdiden takıma karşı cephe alması... Bu durumdan herkesin en çok da futbolcuların rahatsız olduğu kesin. Artık futbolla gündeme gelmek istiyorlarsa, bunu yapmak da onların elinde. Alınacak 3 puan, gerçek kazanımların küçük bir bölümü olacak.

Kim ön plana çıkar?

Ayew, yaptığı top kayıpları, zaman zaman umursamaz halleriyle taraftarı çıldırtıyor. Basında da Cocu’nun Ganalı futbolcuya fazla tolerans gösterdiği yönünde yorumlar var. Evet, tecrübeli oyuncu beklentilerin çok altında. Ancak şu da bir gerçek ki hücumda kısır olan Fenerbahçe’nin tehlike yarattığı tüm atakların ortak noktası, Andre Ayew’in bir şekilde içinde yer alması.

Bu istatistiğe dikkat!

Sivasspor, maç başına 13 şut ortalamasıyla bu alanda ligin lideri konumunda. 3. haftada 3-0 kaybedilen Kasımpaşa maçında tam 31 şut denemesi yaptılar. Kaleyi çok yokluyorlar ama isabet konusunda 4.5 ortalamayla 7. sıradalar. Fenerbahçe’nin bu zorlu deplasmanda galip gelebilmesi için, Harun Tekin’in gününde olması şart.

Fenerbahçe’de son dakika

Kasığından ameliyat olan Mehmet Topal ile henüz oynayacak seviyeye gelemeyen Tolga Ciğerci, bu akşam forma giyemeyecek. Durumu en çok merak edilen isim ise sakatlığı nedeniyle milli takımdan dönen ve arkadaşlarından ayrı çalışan İslam Slimani’ydi. Cocu, Cezayirli golcüyü zorlu mücadelede riske etmek istemedi ve Sivas’a götürmedi. Fenerbahçe’de cezalı oyuncu yok.

Haberin Devamı
YORUM YAZ