MENÜ

Yaraları sarma zamanı

Abone Ol Google News

Şampiyonlar Ligi heyecanı bir kez daha başka bahara kaldı. Fenerbahçe, 20 Eylül’e kadar Avrupa’da maça çıkmayacak. Lige güçlü bir başlangıç yapmak adına bu, iyi bir avantaj. Sarı-Lacivertliler’in geçmiş yıllardaki en önemli sorunlarından biri, ilk haftalarda yaşadığı puan ve buna bağlı özgüven kaybıydı. 2016-17’de ilk 4 hafta 4, geçtiğimiz sezon ise aynı süreçte 5 puan toplanmıştı. Bu sezon ligde ilk 4 hafta sonunda milli araya girilecek.

Haberin Devamı

Yeni bir yapılanmaya giden Sarı-Lacivertliler bu bölümü kayıpsız kapatabilirse, önemli bir güven kazanacak. Şampiyonlar Ligi’ndeki hayal kırıklığı sonrası bu akşamki maçta alınacak galibiyet, biraz olsun yaraların da sarılması anlamına gelecek. Malatya kolay bir deplasman değil. Sezona da Göztepe’yi yenerek başladılar. Hücumda geçtiğimiz sezonki Dia-Adem-Boutaib üçlüsünü Aleksic ile takviye ettiler. Taraftarları önünde dirençli bir oyun oynamaları muhtemel.

Ön plana kim çıkar?

Barış Alıcı, Bursa karşısında 11’de bulduğu şansı iyi değerlendirmişti. Benfica maçlarında da kısa süre sahada olsa da kendini gösterdi. Barış bugün yine 11’de izlemeyi bekliyorum. Fenerbahçe’nin hücum hattına hareketlilik katacağı kesin. Kim bilir, belki ilk gol sevincini de bu akşam yaşayabilir...

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

Fenerbahçe, ligin ilk haftasında Bursa önünde yüzde 52’i topa sahip olma oranıyla oynayıp 2-1 kazandı. Yeni Malatya ise 32’de 10, 48’de 9 kişi kalan Göztepe önünde topu rakibine verdi. İzmir ekibi yüzde 52 ile topa sahip olsa da Yeni Malatya 3-1 galip geldi.

Kısa mesaj

Benfica maçında Mauricio İsla, Giuliano ve Mathieu Valbuena çok kötüydü. Phillip Cocu’nun bu isimleri kenara çekerek erkenden net bir mesaj vermesi gerekiyor. Elinde böyle bir hamle yapmasını sağlayacak alternatifler de var.

YORUM YAZ