MENÜ

Xavi işleri yoluna koydu

Abone Ol Google News

Barcelona, sezona Lionel Messi'yi kaybetmenin şokuyla başladı. Takımı tek başına sırtlayan Arjantinli'nin yarattığı boşluk sonrası Ronald Koeman işleri bir türlü yoluna koyamayınca ekimde kovuldu. Kasımda Xavi takımın başına getirildi. Katalanlar, en kötü döneminde bile artık kulübün genetiğine işleyen topa sahip olma ve bol paslı oyunundan taviz vermedi. Ancak bunu sonuca yansıtamadı. Xavi geldikten sonra altyapı oyuncularına yöneldi. Ez Abde, Nico Gonzalez, Ferran Jutlga gibi isimlere şans verdi.

Haberin Devamı

Büyük etki yarattılar

42 yaşındaki teknik adam takımı bir şekilde üst sıralarda tutmayı başardı. Ocak ayında Ferran Torres, Aubameyang ve Adama Traore transferleri sonrası ise Xavi, istediği oyunu sahada görmeye başladı. Sezonun ilk bölümündeki ile şu anki Barcelona arasında çok büyük farklar var. Özellikle Aubameyang ve Traore, Barça'ya hücumda farklı seçenekler sundu. İki hızlı oyuncu sayesinde gerektiğinde kontratak futbolunu son derece başarılı bir şekilde oynayabiliyorlar.

Savunma hâlâ sıkıntılı

Haberin Devamı

Galatasaray için muhtemelen en büyük kâbus da bu ikilinin savunma arkasına sarkması olacak. Barcelona'daki tüm iyi gidişe rağmen, savunma hâlâ zayıf bölgeleri. Busquets, De Jong, Pedri, Gavi gibi oyunculara karşı rakibin topa hükmetmesini engel imkansız olsa da, şok presle kapılacak toplar Galatasaray için avantaj yaratabilir.

YORUM YAZ