MENÜ

Turun şifresi sakin kalmak

Abone Ol Google News

Sarı-Lacivertliler bu akşam sezonun 3. resmi maçına çıkıyor ama şimdiden en önemli sınavın bu olacağını söyleyebiliriz. Şampiyonlar Ligi hasretine son vermenin yanı sıra, mevcut ekonomik ortamda Devler Ligi’ne katılmak, temsilcimiz için ‘olmazsa olmaz’ bir durum.

Haberin Devamı

Portekiz’deki maçta özellikle ikinci yarıdaki oyunu düşünürsek, 1-0’lık yenilgi fena değil. Ancak unutulmaması gereken şey, 1 gol yememiz halinde en az 3 kez ağları sarsmamız gerek. Bu nedenle taraftarın coşkusuyla, gazıyla şuursuzca hücum ederek maça başlamak akıllıca olmaz. Özellikle de karşısında Cervi, Gedson, Salvio, Grimaldo gibi hızlı bir şekilde atağa çıkmayı seven oyuncular varsa...

Cocu’nun rakibi analiz ettiğine şüphe yok. Önemli olan, başlama düdüğü çaldığında oyun planına bağlı kalabilmek. Deplasmandaki gibi tek taraflı bir maç olmayacak. Bu kez daha organize kanat akınları ve duran toplarla gol bulma konusunda sıkıntı yaşamayız. Yeter ki gol yemeyelim.

Ön plana kim çıkar?

İlk maçta Valbuena’dan umutluydum ancak çok kötü bir oyun sergiledi. Bunda topu aldığında ileri çıkmayan takım arkadaşlarının da etkisi var. Bu kez taraftarı önünde daha enerjik, daha coşkulu bir Fenerbahçe izleyeceğimiz kesin. Ayew, Bursa maçında hazır olduğunu gösterdi. Öne çıkmayı çok seven Grimaldo karşısında tur biletini Ganalı yıldız getirebilir.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Benfica’nın zayıf karnı, kanat atakları. Ancak ilk maçta temsilcimizin yaptığı 9 ortanın hiçbiri hedefi bulamadı. Kanatlarda bu kez Barış Alıcı ve Andre Ayew’in oynaması muhtemel. İçeride ortaları bekleyecek isim de Alper değil Soldado olacak. İlk karşılaşmanın aksine Fenerbahçe’nin ortaları bu kez çok daha fazla can yakabilir.

Kısa mesaj

Ferreyra ve Castillo’nun son vuruşlarını görünce, iyi ki Jonas’ı getirmediler diyebiliriz. Şampiyonlar Ligi tecrübesi farklı bir şeydir. Temsilcimiz maalesef bu konuda Benfica’nın çok gerisinde. Ancak dolu tribünler önünde sahaya çıkacak olan Fenerbahçeli oyuncuların çok daha istekli ve hırslı olacağı da bir gerçek.

YORUM YAZ