MENÜ

Tek galibiyet yetmez

Abone Ol Google News

Fenerbahçe için Bursa’da yaşanan travma sonrası Yeni Malatya maçı hayati önem taşıyordu. Sarı-Lacivertliler zor da olsa 3-2’lik çok kritik bir galibiyete imza attı. Bu zafer 3 puanın yanı sıra mental anlamda da birçok şey kazandırdı. Bu kazanımları korumak, daha da artırmak adına Göztepe sınavı da Yeni Malatya maçı kadar önemli. 3 puan, bu sezon ligde ilk kez peş peşe galibiyet almak anlamına gelecek. Yakalanacak bir seri, takım ve caima üzerindeki endişeleri bitirip, olumsuz psikolojiden kurtulmayı sağlayabilir. Mental gelişim, en az puan tablosunda yukarı tırmanmak kadar değerli. Yaşanacak kayıp ise zar zor yakalanan bahar havasının kısa sürede bitmesi anlamına gelebilir. Göztepe son dönemde formsuz ve en az Fenerbahçe kadar galibiyete ihtiyaçları var. Sonuna kadar savaşacaklarına şüphe yok. Ülker Stadı’nda kıran kırana bir mücadele bizi bekliyor.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Victor Moses’un bu akşam ilk kez 11’de sahaya çıkması bekleniyor. Nijeryalı, gelir gelmez performansıyla yıldızlaşır mı bilmem ancak tüm gözlerin onun üzerinde olacağı kesin. Her adımı, her hareketi yakından takip edilecek, bundan sonra neler yapabileceğiyle ilgili ipucu aranacak.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Fenerbahçe, ligde iç sahada en fazla gol yiyen ikinci takım konumunda (14). Yeni Malatya karşısında da ağları iki kez sarsıldı. Kanarya, bu sezon ilk kez peş peşe iki galibiyet almak istiyorsa, savunmada daha dikkatli olmak üzere.

Kısa mesaj

Sarı-Lacivertliler için avantaj haftasındayız. Puan tablosunda yakınında olan takımlar ya birbirleriyle ya da güçlü rakiplerle oynayacak. Fenerbahçe, Göztepe’yi yenmesi halinde gerçek anlamda yeni bir sayfa açmış olacak.

YORUM YAZ