MENÜ

Taktik konusunda esnek

Abone Ol Google News

Erol Bulut’un en çok eleştirildiği konulardan biri 4-2-3-1’e saplantılı olması. Gallardo ise tam tersi, taktik konusunda son derece esnek. Elindeki kadroya göre diziliş belirleme konusunda başarılı.

Haberin Devamı

Marcelo Gallardo’nin teknik direktörlük kariyerinde iki kulüp var. 1 sezon çalıştığı Nacional’de Uruguay şampiyonu oldu. 2014’ten beri başında olduğu River Plate’te ise tam 11 kupa kazandı. 45 yaşındaki çalıştırıcının en fazla ön plana çıkan özelliği gerçek bir taktisyen olması. 4-2-3-1’e saplantılı olan Erol Bulut’un aksine bu konuda çok esnek. Arjantinli hocanın ilk tercihi ‘baklava 4-4-2’ ama sadece bu sezon bile çok farklı dizilişlerle sahaya çıktı. River Plate 4-3-3, 3-1-4-2, 4-3-1-2 gibi taktikleri ile de mücadele etti.

Oyuna müdahaleleri başarılı

Onunla ilgili en çok yapılan yorumlardan biri, beklenmedik anlardaki diziliş değişikliği ile rakiplere sürpriz yapması. İlk 11’indeki bir oyuncu satıldığında, sakatlandığında ya da cezalı olduğunda, yerine oynatacağı isme göre taktiğini belirliyor. Bu sezon Erol Bulut’un Fenerbahçe’sinden fazla görmediğimiz üçüncü bölge presi ön plana çıkıyor. River Plate genelde geriden kısa pasla oyun kuruyor ancak bunu son derece hızlı bir şekilde ve genelde dikine paslarla yapıyor. Gallardo’nun dikkat çeken bir diğer yönü ise River Plate’in onun yönetiminde birçok maçı sonradan oyuna giren oyuncuların gol ya da asistleriyle kazanmış olması. Maça yaptığı müdahalelerde de son derece başarılı.

Haberin Devamı

Altyapıdan 30’dan fazla oyuncu oynattı

Ayrıca futbolcuların genelde arkasında duran bir teknik adam. Takımın önemli isimleri olan Santos Borre, De La Cruz ve Gonzalo Martinez zaman zaman Arjantin medyası tarafından sert bir şekilde eleştirilse de Gallardo onlara güvenerek bir şekilde yeniden kazanmayı, form tutmalarını sağladı. 45 yaşındaki hocanın görevde olduğu 2014’ten beri River Plate altyapısından yetişen 30’dan fazla oyuncu A takımda şans buldu.

Arjantin’de ilke imza attı

Gallardo ayrıca Arjantin’de teknik ekibinde bir kadına yer veren ilk teknik adam oldu. Sinir bilim konusunda doktora yapan Sandra Rossi’yi ekibine kattı. Marcelo Gallardo’nun bundan sonraki adresinin Avrupa olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Daha önce yolunun Türkiye’den geçmemiş olması risk olarak görülebilir ancak Fenerbahçe gerçek anlamda bir devrim yapacaksa, Arjantinli teknik adam doğru seçim olabilir.

YORUM YAZ