MENÜ

Son vuruş kalitesi

Abone Ol Google News

Başakşehir savunması muhtemelen Muriç’i durdurmaya odaklanacak. Bu durum Rodrigues ve Kruse’nin önemli fırsatlar yakalamasını sağlayabilir. İki oyuncu da son vuruşlarda kaliteyi artırırsa, kahraman olabilirler.

Haberin Devamı

Fenerbahçe için bu maçın önemi çok daha büyük. Sarı-Lacivertli oyuncular bunun bilincinde sahaya çıkacak ve arkalarında 50 bin taraftarı olacak. Saha içine gelirsek...

Hücumda tabii ki ilk plan Muriç’i topla buluşturmak. Başakşehir de Kosovalı’ya özel önlem alacaktır. Bu noktada, savunma Muriç’le uğraşırken Kruse ve Rodrigues, önemli fırsatlar yakalayıp maçın yıldızı olma şansını elde edebilir. İki oyuncunun da son vuruşlarda daha dikkatli olmaları gerek.

Başakşehir’de Visca en önemli tehdit olarak gözüküyor. Ancak özellikle deplasman maçlarında yüzde 40’la soldan hücum ediyorlar. Bu açıdan bakıldığında, İsla’nın önüne Ozan’ı koyarak sağ kanadı desteklemek, mantıklı görünüyor.

Duran toplar her iki takım için de ciddi bir silah. Fenerbahçe bu şekilde 5 gol bulurken, Başakşehir 6 duran top golü kazandı. Altay’ın yan top zaafı, hava toplarında çok etkili olan Başakşehir karşısında ciddi sorun çıkartabilir.

Haberin Devamı

Fenerbahçe için hücum oyuncularının bitiricilik kalitesi ve kanatların savunulma başarısı, kilit nokta olacak.

Ön plana kim çıkar?

Gol attığı her maçın kazanılması, Muriç’in ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Bugün yakın markaj altında oynayacak ancak topa hiç dokunmadan, koşularıyla arkadaşlarına alan açarak bile maçı çözebilir.

Bu istatistiğe dikkat

Fenerbahçe ligde kaydettiği 36 golün 24’ünü evinde kaydetti. Sarı-Lacivertliler, taraftarı önündeki 4 mücadeleyi ise en az 3 kez ağları sarsarak kazandı, toplam 13 gol attı.

KISA MESAJ

Ersun Yanal ve öğrencileri çok kritik bir viraja girdi. Haftaya Trabzon deplasmanı, ardından Alanya maçı var. Bu zorlu yola, kendi sahasında alacağı yenilgiyle başlamak, zirve iddiasına çok ağır bir darbe vurur.

YORUM YAZ