MENÜ

Slavia Prag güç kaybetti

Abone Ol Google News

Konferans Ligi Play-Off turunda kuralar çekildiğinde, Çek ekibi çok daha iyi durumdaydı. Ara transfer döneminde en golcü oyuncusu Jan Kuchta’yı Lokomotiv Moskova’ya gönderdiler. Takımın en çok asist yapan ismi Stanciu da ayrılmaya hazırlanıyor. Fenerbahçe’ye oranla daha hazır, daha oturmuş kadroları olduğu bir gerçek. Ancak ligde son 3 maçta 1 galibiyet alabildiler. Kuchta ve Stanciu’nun yokluğuna henüz alışamadılar. Gol yollarında sıkıntıları var. Sorunlu bir dönemde Kadıköy’e gelecekler.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Avrupa Konferans Ligi’ndeki rakibi Slavia Prag’ın, kadro değeri temsilcimizin (135 milyon Euro) hemen hemen yarısı kadar (66 milyon Euro). Buna rağmen kuralar çekildiğinde, Çek ekibinin durumu Sarı-Lacivertliler’e oranla çok daha iyiydi. 2018’den beri takımın başında olan Jindrich Trpisovsky yönetiminde istikrar ve başarıyı yakaladılar. Ligde son 3 sezonun şampiyonu oldular. Ancak Play-Off turunda kuraların çekildiği 13 Aralık’taki durumlarına oranla şu anda sıkıntılı bir süreçteler. Slavia, ara transfer döneminde ciddi anlamda kan kaybetti.

Haberin Devamı

Üretkenlik düştü

21 maçta attığı 12 golle takımın en skorer ismi olan Jan Kuchta, 5 milyon Euro’ya Rus ekibi Lokomotiv Moskova’nın yolunu tuttu. 27 karşılaşmada 6 kez ağları sarsan, yaptığı 8 asistle Çek ekibinin bu alanda en iyisi olan Nicolae Stanciu ise Çin ekibi Wuhan’a imza atmaya hazırlanıyor. Rumen yıldız bu nedenle ligde son 2 karşılaşmada kadroya alınmadı. Kuchta ve Stanciu’nun yokluğuna henüz alışamadılar. Hücumdaki üretkenlik bariz bir şekilde düştü. Lgide son 3 maçta 1 kez kazanıp, 4 puan alabilen Slavia Prag hâlâ lider ama Viktoria Plzen’le aynı puana sahip.

En iyi oyun gerek

Slavia Prag her şeye rağmen şu anda Fenerbahçe’ye oranla daha oturmuş bir kadroya ve sisteme sahip. Ankcak teknik patron Trpisovsky’nin en sıkıntılı dönemleriden birini yaşadığı da bir gerçek. Sarı-Lacivertliler açısından, Slavia henüz Kuchta ve Stanciu’suz oynamaya alışmamışken rakibini Kadıköy’de ağırlamak önemli bir avantaj olabilir. Tabi bunu kullanmak için Fenerbahçe’nin bu sezonki en iyi oyunlarından birini oynaması da şart.

7 transfer yaptılar ama...

Slavia Prag, ara transfer dönemini son derece hareketli geçirdi. Çekya ekibi, tamamen yurt içine odaklandı ve 7 ismi kadrosuna kattı. Bunlar arasında en dikkat çekenleri Ukraynalı stoperler Taras Kacharaba ve Maksym Taloverov ile Nijeryalı kanat oyuncusu Yira Sor ve 19 yaşındaki Çek golcü Daniel Fila. Ancak UEFA kuralları gereği listede 3 değişiklik yapılabiliyor. Bu nedenle 7 transferden sadece Kacharaba, Talovirov ve Sor kadroya eklenebildi.

1 cezalı 2 sakat

Çek ekibinde Konferans Ligi kadrosuna eklenemeyen yeni transferlerin yanı sıra 3 eksik daha bulunuyor. Sağ bek Alexander Bah, gruptaki son maç olan Union Berlin karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Danimarkalı oyuncu, perşembe günü görev yapamayacak. Ayrıca, aynı zamanda takımın kaptanı olan sol bek Jan Boril ile orta saha oyuncusu Laco Takacs da uzun süreli sakatlıkları nedeniyle Konferans Ligi kadrosundan çıkartılmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ