MENÜ

Sadece 3 puan maçı değil

Abone Ol Google News

Sarı-Lacivertliler, 15. haftada lider Sivas’a deplasmanda kaybederek zirve yolunda ağır yara aldı. Ancak hemen sonrasında derbide Beşiktaş’ın etkili bir futbolla mağlup edilmesi, ardından Rize deplasmanında çok kritik bir galibiyet alınması işleri yoluna koydu. Zirvenin 6 puan gerisinde devreye girdi. Fenerbahçe şimdilik ara transfer döneminde beklenen takviyeleri yapamadı. Ancak hem Ersun Yanal hem de oyuncular çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini defalarca dile getirdi. Bu akşam Gaziantep karşısında ortaya koyulacak futbol ve alınacak skor Sarı- Lacivertliler açısından son derece önemli. Rize’den sonra buradan da alınacak bir galibiyet, deplasman fobisinin büyük ölçüde aşılması anlamına gelecek.

Haberin Devamı

3 zorlu maç

Ayrıca, peş peşe Başakşehir, Trabzonspor (d) ve Alanyaspor ile oynanacak lig maçları öncesinde takımı ve taraftarı havaya sokacaktır. Gaziantep’te yaşanacak puan kaybı ise daha yolun başında, şampiyonluk yolunda ciddi bir moral bozukluğu getirebilir. Ancak Sumudica’nın ekibi de ligin en tehlikeli takımlarından biri. Özellikle ileri uçtaki Kayode-Twumasi ikilisi, Fenerbahçe savunmasına fazlasıyla ters gelecek özelliklere sahip.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

İlk maçta rakibine 5-0 kaybeden Gaziantep’le bu akşam Sarı- Lacivertliler’in karşısına çıkacak olan takım arasında büyük bir fark olduğu kesin. Fenerbahçe için ise sadece puan olarak değil, zirve yolunda moral bulma açısından da çok önemli bir maç olacak.

Ön plana kim çıkar?

Kupada son oynanan Kayserispor maçı da gösterdi ki Vedat Muriç olmadığında Fenerbahçe’nin hücum gücü yarı yarıya belki de daha fazla düşüyor. Şu anda takımda yeri doldurulamayacak belki de tek isim olan Kosovalı forvete bugün de çok iş düşecek.

Bu istatistiğe dikkat

Fenerbahçe, Süper Lig’de 18. haftalarda 37 galibiyet alarak bu alanda en iyi takım konumunda. Sarı-Lacivertliler, 2001-02’de 1-0 kaybettiği Samsun maçından beri ligin ikinci yarılarındaki ilk karşılaşmaları kaybetmiyor (11 galibiyet, 6 beraberlik).

YORUM YAZ