MENÜ

Rize, Fener'in işini kolaylaştırdı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, Rize deplasmanına çok formda gelse de karşısında ligde kalma yolunda son kozunu oynayacak bir rakip vardı. Bu nedenle yaşanacak bir puan kaybı hiç de sürpriz olmazdı. Ancak ev sahibi ekip daha ilk dakikada maçı rakibine altın tepside sundu. 33. saniyede Fabricio Baiano'nun takımına ihanet edercesine gördüğü kırmızı kartla Rize için mücadele 1. dakika dolmadan bitti. Karşılaşmaya zaten son derece etkili başlayan ve henüz 17. saniyede Serdar Dursun ile net bir fırsatı değerlendiremeyen Fenerbahçe, rakibi 10 kişi kaldıktan sonra sezonun en rahat maçını oynadı. 9. dakikada Serdar Dursun'un pasında Rossi skor perdesini açtı: 1-0.

Haberin Devamı

Yine hat-trick

Sarı-Lacivertliler peş peşe pozisyonlara girse de kaleci Gökhan Akkan tek başına direndi. Ancak 45+3'te Ronaldo elle oynayınca Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi, Serdar Dursun ağları sarstı: 2-0. 45+9'da bu kez Eren Albayrak, maçın başından beri gerginlik yaşadığı İrfan'a arkadan müdahale ederek faul yapınca bir penaltı kararı daha çıktı. Serdar Dursun yine hata yapmadı: 3-0. İlk yarı bu skorla bittikten sonra maçın farka gideceği de belli oldu. Rize rakibine hiçbir şekilde direnç gösteremedi. 51'de Nazım'ın ortasına Arda Güler kafayı vurdu, kaleci Gökhan'dan dönen topu Serdar filelere yolladı ve ilk yarıda olduğu gibi yine Rize'ye karşı hat-trick yaptı: 4-0.

Haberin Devamı

En rahat maç

Sarı-Lacivertliler, adeta elini kolunu sallayarak rakip kaleye yüklenmeye devam etti. 65. dakikada Arda Güler'in asistinde Enner Valencia, oyuna girdikten sadece 1 dakika sonra golünü attı: 5-0. 75. dakikada Sarı-Lacivertliler yine rahat paslarla ceza sahasına girdi, Zajc asist yaptı, Nazım arka direkte golünü attı: 6-0. Fenerbahçe için sezonun kalan bölümündeki en zorlu sınavlardan biri olması beklenen karşılaşma, başta Baiano ve Eren olmak üzere Rizesporlu oyuncuların amatörce bile denemeyecek hataları sayesinde en kolay maç olarak tamamlandı.

YORUM YAZ