MENÜ

Rennes 90+3'te kazandı

Abone Ol Google News

Rennes, Fenerbahçe ile ilk maçı oynadığı döneme göre çok daha formda. Ancak dün, ligin zayıf ve düşüşteki takımlarından Angers karşısında fazlasıyla zorlandılar. Kırmızı-Siyahlılar tempoyu yükseltemedi, pozisyon üretemedi. Yine de Majer'in 90+3'teki penaltı golüyle kazanmayı bildiler.

Haberin Devamı

Rennes, lige istediği gibi başlayamamıştı. Fenerbahçe ile ilk maçı da istikrarsız sonuçlar aldıkları dönemde oynamış, evlerinde 2-0 öne geçmelerine rağmen temsilcimiz 2-2'yi bulmayı başarmıştı. Kırmızı-Siyahlılar'ın 15 Eylül'deki o mücadeleye oranla daha formda olduğu bir gerçek. Dünkü Angers deplasmanından önce sırasıyla Strasbourg (3-1), Nantes (3-0) ve Lyon'u (3-2) yenerek hızla üst sıralara çıktılar. Ancak dün güçsüz rakibi karşısında Genesio'nun öğrencileri fazlasıyla zorlandı. 4-4-2 sistemiyle sahaya çıkan Kırmızı-Siyahlılar, hücum gücü yüksek kadroya rağmen pozisyon üretmekte zorlandı.

Gençler hareketlendirdi

Sağ bek Traore, ofansta en etkili isimdi. 43. dakikada Amine Gouiri, şık paslaşmalarla başlayan atağı golle sonuçlandırdı. Rennes 1-0 öne geçmesine rağmen özellikle tempoyu yükseltme konusunda sorun yaşadı. Rakip yarı alanda kaptırılan topta hızlı Angers hücumunu Salama güzel bir golle bitirdi: 1-1. Skora eşitlik geldikten sonra kontrataklarla etkili olan taraf Angers'ti. Bruno Genesio 69'da Majer ve Doue'yi, 76'da ise Meling ve Sulemana'yı oyuna soktu. Özellikle Majer ve 17 yaşındaki yıldız Doue'nin girmesiyle Rennes oyunun kontrolünü eline aldı. 86'da oyuna giren 19 yaşındaki Abline, kaleci Mandanda'dan gelen pasla ceza sahasına girip yere düşürülünce Kırmızı- Siyahlılar penaltı kazandı. Majer, hata yapmadı ve Rennes zor da olsa 2-1 kazandı.

Haberin Devamı

Büyük değişim olabilir

Bu maç, Fenerbahçe mücadelesi için fazla ölçüt olmayabilir. Çünkü Genesio da Jesus kadar olmasa da Avrupa Ligi mücadelelerinde rotasyon yapıyor. Orta sahadaki Xeka, Avrupa listesinde yok. Dün sonradan giren Majer ve yedek bekleyen Ugochukwu muhtemelen perşembe günü 11'de olacak. Sol bekte de Truffert yerine Meling'i izleyebiliriz. Angers karşısında Kalimuendo ve Gouiri çift forvet oynadı. Bu ikiliden biri, Fenerbahçe önünde yedek bekleyebilir. Bourigeaud da dün iyi değildi. Ayrıca taktiğin de 4-3-3 ya da 4-2-3-1 olması muhtemel. Kısacası Genesio'nun perşembe günü 11'de birkaç değişiklik yapması yüksek ihtimal.

YORUM YAZ