MENÜ

Rakip zor durumda

Abone Ol Google News

Normal şartlarda Dinamo Kiev, Devler Ligi’nin bu aşamasında karşılaşılabilecek en zor rakipti. Her sezon iddialı kadrolar kuran, Şampiyonlar Ligi tecrübesi yüksek olan Dinamo ile eşleşmek aslında şanssızlık sayılabilirdi. Ancak Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla ülkede her alanda olduğu gibi futbol da ağır darbe yedi. Mavi-Beyazlılar, aralıktan beri resmi maç oynamıyor. Kedziora, Verbic, Vitinho, Gerson gibi oyuncular sezonun kalan bölümünü başka takımlarda kiralık olarak geçirdi.

Haberin Devamı

Milli takımda 5 isim

Ukrayna takımlarının Avrupa’da mücadele edip etmeyecekleri belirsizdi ancak turnuvalara katılma kararı aldılar. Dinamo Kiev, Avrupa’daki iç saha maçlarını Polonya’da oynayacak. Ukrayna Milli Takımı’nın da oynadığı Lodz Stadı, Dinamo’ya ev sahipliği yapabilir. Muhtemelen karşımıza Ukraynalı oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla çıkacak. Buna rağmen önemli isimlere sahip oldukları bir gerçek. Ukrayna’nın son oynadığı 1-1’lik İrlanda mücadelesinde Dinamo Kiev’den 5 isim, Zabarny, Karavaev, Sydorchuk, Shaparenko ve Popov görev yaptı. En önemli isim olan Tsygankov ise yedek bekledi.

Haberin Devamı

Yıldızlar ayrılabilir

Dinamo Kiev’in en önemli avantajı, takımın başında Mircea Lucescu gibi bir teknik adamın olması. Rumen hoca, savaşa rağmen görevine devam etti. Muhtemelen istediği şekilde kadrosunu güçlendiremeyecek. Ayrıca Zabarny ve Tsygankov gibi yıldızların satılması da muhtemel. Açıkçası şu şarlarda, Midtjylland’tansa Dinamo Kiev ile eşleşmek daha avantajlı sayılabilir. Yine de kolay bir eşleşme olmayacak.

YORUM YAZ