MENÜ

Müthiş serüvende ilk viraj

Abone Ol Google News

18 günde 5 kritik maç oynayacak. Bu zorlu yolculukta ilk viraj Kayseri. Yeni Malatya ve Göztepe’yi yenerek moral bulan Sarı- Lacivertliler’de, yeniler de takıma adapte olmaya başladı. Alınacak bir galibiyet, Fenerbahçe’yi iyice havaya sokar. Sarı-Lacivertliler için son 2 haftada alınan galibiyetler, hayata dönüşü sağladı. Önce Yeni Malatya’yı, ardından Göztepe’yi mağlup eden Ersun Yanal’ın ekibi, puan tablosunda alt sıralardan kurtulmayı başardı. Şimdi sıra, bu çıkışı devam ettirip üst sıralara tırmanmaya geldi. Fenerbahçe, önümüzdeki 18 günlük süreçte 5 kritik maça çıkacak. Bu dönemin sonunda Kanarya’nın Avrupa Ligi’ndeki kaderi belli olacak ve ligdeki rotası çizilecek. Bu önemli serüven, bu akşam Kayseri’de oynanacak mücadele ile başlayacak. Fenerbahçe, uzun bir aradan sonra ilk kez bir maça önemli avantajlarla çıkıyor. Rakiplere en net mesaj Bunların başında, uzun bir aranın ardından takımın oldukça moralli ve neşeli bir şekilde karşılşamaya hazırlanması geliyor. Önemli bir eksik yok. Yeni transferler Moses, Tolgay, Zajc ve Serdar da takıma adapte olmaya başladı. Kayseri’de alınacak bir galibiyet, yakalanan bahar havasının kalıcı olmasını sağlayacak. Belki çok daha önemlisi, Sarı- Lacivertliler’e karşı sahaya çok rahat ve özgüvenli bir şekilde çıkan rakiplere net bir mesaj gönderilmiş olacak: Fenerbahçe artık geri döndü...

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin son dönemde yakaladığı çıkışta birçok futbolcunun payı var. Ancak hakkını teslim etmemiz gereken isimlerinden başında Mehmet Ekici geliyor. Başarılı oyuncu, takımı hücumda çok iyi bir şekilde yönetiyor. Skor yükünü üstleniyor. Formda bir Tolgay ya da Zajc, Ekici’nin işini daha da kolaylaştıracaktır.

Bu istatistiğe dikkat

Sarı- Lacivertliler, bu sezon ligde çıktığı 10 deplasman maçında sadece Konya’yı yenebildi, (4 beraberlik, 5 yenilgi). İlk kez peş peşe kazanmayı başaran Fenerbahçe’nin önünde şimdi aşması gereken yeni bir eşik var. Bu akşam alınacak galibiyet, deplasmanda kabusunun geride kalmasını sağlayabilir.

Kısa mesaj

Futbolcuların elinde, kabus gibi başlayan ve devam eden sezonu tersine çevirmek için çok iyi bir fırsat var. Peş peşe 3. galibiyeti almak, psikoloij bir eşik olan ilk 10 arasına girmelerini sağlayacağı gibi takımın özgüveninin iyice artmasına da yardımcı olur.

YORUM YAZ