MENÜ

Kalite katacak

Abone Ol Google News

Ersun Yanal’ın Luiz Gustavo için transferin son gününe kadar beklemesi boşuna değil. Daha önce anlaşma sağlanan Fejsa, sadece oyunun savunma yönünde etkili bir isimdi. Yanal’ın taktik planında böyle bir oyuncuya ihtiyacı yok. Rakip yarı alana oyunu yıkarak oynamaya çalışan Fenerbahçe için pozisyon alma becerisi yüksek, dönen topları toplayabilen, atağı yönlendiren, oyun zekası yüksek Luiz Gustavo, en isabetli seçim oldu.

Haberin Devamı

Emre’yi rahatlatır

Emre Belözoğlu, 39 yaşında olmasına rağmen Fenerbahçe’nin oyun kalitesine seviye atlattı. Ancak Trabzon maçında görüldü ki ne kadar hırslı ve istekli de olsa vücudu bir yere kadar kendisine izin veriyor. Bu açıdan bakıldığında Gustavo, en çok Emre’yi rahatlatacak. Ersun Yanal, kaptanı daha verimli kullanabilecek. Emre-Gustavo orta sahası, kapanarak oynayan takımlar karşısında defansif anlamda sorun yaşamaz. Atacakları öldürücü paslarla da savunmanın kilidini rahatlıkla açabilir.

Daha iyisini yapabilir

Gustavo’nun geçtiğimiz sezon yüzde 88.8’lik pas isabetiyle oynayıp, maç başına 48 pas yapması ve 2.4 top kazanması önemli istatistikler. Üstelik Marsilya’da defansif bir görev üstlenmişti. Bu, onun yeteneklerini kısıtladı. Fenerbahçe’de, bu rakamların çok daha üzerine çıkabilir. Ersun Yanal, 32 yaşındaki oyuncuyu Ozan, Tolga, Jailson gibi savunma gücü yüksek bir isimle oynatarak kendisinden daha fazla verim alabilir.

Haberin Devamı

Rami’yle stoper oynadı

Stoperde de son derece iyi oynayan Gustavo, vatandaşı Jailson gibi gerçek bir joker olacaktır. Rami-Zanka ikilisinin fazlasıyla ağır kalacağı bir gerçek. Marsilya’da Rami ile birlikte stoperde iyi bir uyum sağlayan Gustavo’yu zaman zaman burada da görebiliriz. Bu bölgede oynarken geriden oyun kurma yeteneğiyle orta saha oyuncularının rakip kaleye daha yakın oynamasını sağlıyor. Stoper, 6 numara, 8 numara... Nerede oynarsa oynasın Luiz Gustavo’nun kaliteyi ciddi anlamda artıracağı kesin.

YORUM YAZ