MENÜ

İki farklı Fener

Abone Ol Google News

Vitor Pereira ile birlikte 3’lü savunmaya geçen Fenerbahçe, oynadığı 3 hazırlık karşılaşmasında da savunma anlamında ciddi bir şekilde sınanmadı. 1. Lig’e düşen Gençlerbirliği, güçlü rakibini zorlayacak kadar hücum yapamadı. Bu nedenledünkü karşılaşmayı da Sarı-Lacivertliler’in hücumda yaptıkları açısından yorumlamak gerek. İlk yarıdaki Fenerbahçe durağan, atak yaparken pozisyona giremeyen bir görüntü çizdi. İkinci yarıda sadece Dirar- Szalai değişikliği oldu ama sahadaki değişim çok daha büyüktü. Maça stoperde başlayan Nazım, Dirar’ın çıkması sonrası asıl bölgesi olan sağ beke geçti. 49. dakikada Mert Hakan’ın ortasında içeriye koşu yapan Nazım, kafayla topu ağlara gönderdi: 0-1.

Haberin Devamı

Yoğun presin etkisi

Sarı-Lacivertliler, ilk yarının aksine ikinci devrede ileride yoğun bir pres yaptı ve bu sayede rakibi sık sık top kaybına zorladı. 59. dakikada bu şekilde kazanılan topu Mert Hakan, ceza sahası dışındaki Ozan’a yolladı. Milli yıldız kontrol ettikten sonra güzel bir vuruşla ağları sarstı: 0-2. 63. dakikada 8 oyuncu birden değişince, Sarı- Lacivertliler’in etkinliği kısa süreliğine de olsa azaldı. 70. dakikada soldan gelişen atakta ceza sahasında topla buluşan Muhammed Gümüşkaya, şık bir gole imza attı: 0-3. Oyunu tamamen hakimiyeti altına alan Fenerbahçe, 79’da, hazırlık döneminin yıldızlarından Zajc’ın usta işi golüyle farkı 4’e çıkarttı: 0-4.

Haberin Devamı

Samatta yarıda bıraktı

Fenerbahçe’de kalmak için kendini göstermeye çalışan Mbwana Samatta, Gençlerbirliği maçında şanssızlık yaşadı. Tanzanyalı forvet, bir pozisyonda belini tutarak acı içerisinde yerde kaldı. Samatta, yaklaşık 10 dakika kenarda tedavi oldu. Ancak ağrıları geçmeyen 28 yaşındaki futbolcu, kenara gelerek yerini Serdar Dursun’a bıraktı.

Büyük değişiklik bu kez 63. dakikada

Vitor Pereira, ilk iki hazırlık maçı olan Csikszereda ve Kasımpaşa karşılaşmalarında her iki yarıda farklı kadrolar tercih etmişti. Portekizli teknik adam bu uygulamaya Gençlerbirliği önünde son verdi. İlk yarıda sakatlanan Samatta ile Serdar Dursun değişti. İkinci yarı başlarken ise sadece Dirar çıktı ve yerine Szalai girdi. 63. dakikada ise 8 kişi değişti.

YORUM YAZ