MENÜ

Hazır mısınız? Değiliz!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, geçen sezonu İsmail Kartal yönetiminde çok iyi bir seriyle bitirmiş ve Şampiyonlar Ligi vizesi almıştı. Bu başarılı döneme rağmen Kartal ile yollar ayrıldı. Uzun süren görüşmelerin ardından takım Jorge Jesus’a emanet edildi. İmza töreninde iddialı açıklamalar yapan Portekizli teknik adam, taraftarlara, “Hazır mısınız?” diye seslenmişti. Bu sözler kısa sürede camiayı havaya soksa da şu ana kadarki gidişat hayal kırıklığı yarattı.

Haberin Devamı

Ali Koç çark etti

Ali Koç, Jesus’un takımı uzun süredir takip ettiğini, 3-4 transfer istediğini söylemiş ve tercübeli hoca da bunu teyit etmişti. Ancak Fenerbahçe şu ana kadar 11 yeni oyuncuyu kadrosuna kattı. Bu kadar transfere rağmen Sarı- Lacivertliler’in en önemli eksiği olarak görülen ‘A sınıfı bir forvet’ takviyesi hâlâ yapılamadı. Ali Koç, başkan adayı olduğu dönemde 31 Mayıs 2018’de yaptığı bir konuşmada dönemin bakanı Aziz Yıldırım’ı eleştirmiş, “Vardar’a elendikten sonra iki transfer yaptık. Bunları yapacaksak neden Vardar’a elendikten sonra yapıyoruz? Çünkü panik transferi, insanları sakinleştirmek için” demişti. Fenerbahçe, 6 aydan fazla süredir resmi maç oynamayan Dinamo Kiev’e kaybedip Şampiyonlar Ligi’ne havlu attı. Ali Koç, Ümraniye maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Paniğe gerek yok. Forvet transferi için Ağustos’un 10’undan sonrasını bekliyoruz. Transfer döneminin son haftası çok farklı şeyler oluyor” diyerek adaylıkta sarf ettiği sözlerin tam tersi demeç verdi.

Haberin Devamı

Orta saha bomboş

Sarı-Lacivertliler’de savunmanın en önemli ismi Kim Min-jae, Napoli’ye satıldı. Yerine ise Flamengo’dan Gustavo Henrique ile Marsilya’dan Luan Peres geldi. Gustavo, ligin daha ilk maçı olan Ümraniyespor karşısındaki performansıyla taraftarın protestolarına maruz kaldı. Sol bekte oynayan Luan da yaptığı hatalarla güven vermedi. Diğer taraftan Jorge Jesus’un oturtmaya çalıştığı sistem de Ümraniye maçı sonrası kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Süper Lig’in yeni ekibi, hem de Kadıköy’deki dolu tribünler önünde, sadece Arao’nun olduğu orta sahayı rahatça geçip birçok pozisyona girdi.

Taraftar görevini yaptı

Görünen o ki ne yönetim transferler anlamında hazır, ne de takım ve Jorge Jesus’un oyun planı... Fenerbahçe’de şu anda hazır olarak görünen sadece taraftarlar. 12. adam, binlerce kombineyi dakikalar içinde tüketti, yeni sezon formaları çıkınca Feneriumlar’a akın etti. Her maç tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Taraftarın şimdi tek bir beklentisi var: Kendilerine ‘Hazır mısınız?’ diye soran Jesus ve öğrencilerinin şampiyonluk için bir an önce hazır hale gelmesi...

YORUM YAZ