MENÜ

Hayata dönüş maçı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe öyle bir süreçten geçiyor ki Antalyaspor maçı için ne istatistik ne de teknik-taktik konuşmanın anlamı var. Bu kadar dibe vurmuşken, artık futbolcuların sorumluluk alması gerekiyor.

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertliler’in son 2 deplasman maçında 16 isabetli şuttan 2 gol, 0 puan çıkarmasını konuşabiliriz. Ya da Antalyaspor’un son haftalarda hücum istatistiklerini yükseltmesini ve 2 maçtan 6 puan almasını... Elbette bu karşılaşmanın da teknik-taktik detayları var. Ancak Fenerbahçe açısından düşünürsek, 3 maçta 1 puan aldıktan sonra bir de Kadıköy’deki 20 senelik Galatasaray yenilmezliğini kaybetmek; bu detayları önemsiz kılıyor. Çok değil, 1 ay önce Sarı-Lacivertliler, Başakşehir’i 2-0 yenerken öyle bir futbol oynamıştı ki liderle fark 4 puan olsa da şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösteriliyorlardı.

Serbest düşüş başlar

Sonraki 4 maçta gelen 1 puanla Fenerbahçe tam anlamıyla dibe vurdu. Ersun Yanal görevinin başında ancak bunun pek de uzun sürmeyeceğini kendisi de biliyor. Her şeye rağmen daha oynanacak 11 maç var. Artık oyuncuların daha fazla sorumluluk üstlenmelerinin zamanı geldi. Buradan alınacak galibiyet, özellikle kupadaki Trabzon maçı öncesi yeni bir direnç noktası olacaktır. Fenerbahçe, Antalya’da kötü sonuç alırsa, serbest düşüşe geçip hiç ummadığı noktalara gelebilir.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

67... Fenerbahçe’nin sadece 1 puan alabildiği ligdeki son 4 maçlık periyotta rakip kaleye gönderdiği şut sayısı. Ancak bu kadar denemeden sadece 3 4 gol çıktı ki bunlardan 2’si Alanya ve Galatasaray karşısında penaltıdan geldi. Şut verimsizliğini aşmak şart.

Ön plana kim çıkar?

Geride kalan 23 hafta gösterdi ki Fenerbahçe’nin maç kazanması için Vedat Muriç’in gol atması şart. Kosovalı forvet, 1 puan alınan son 4 lig maçında da son derece formsuzdu. Antalya’da Kruise ile birlikte Muriç’e çok iş düşecek.

Kısa mesaj

Bu akşam ne ortaya koyulacak oyunun önemi var ne de istatistiklerin... Artık, “Ligde şu istatistiklerde lideriz. Oyunumuz çok güçlü” mazeretlerine sığınacak dönem geride kaldı. Tek bir gerçek var, bir şekilde maçın kazanılması.

YORUM YAZ