MENÜ

Hamleleri hızlı, bire birde sert

Abone Ol Google News

Alexander Djiku, kariyeri boyunca Fransa’da, Ligue 1’de oynadı. Son 4 sezonu Strasbourg’da geçirdi. Gana Milli Takımı’nın formasını giyse de Montpellier/Fransa doğumlu. İlk kez ülke dışına, Fenerbahçe için çıkıyor. 28 yaşındaki oyuncunun ilk dikkat çeken özelliği, ortalama bir stopere kıyasla kısa bir boya sahip olması: 1.82 m. Zaten kendisi daha önce bu konuyla ilgili verdiği demeçte, boyu nedeniyle hep önyargılarla karşılaştığını dile getirmişti. Ancak hava toplarında hiç de kötü değil. Bunun nedeni yükseğe zıplayabilmesi ve ön sezilerinin güçlü olması. Geçen sezon Fransa Ligi’nde maç başına 3.03 hava topu kazanırken, girdiği hava toplarındaki başarı oranı yüzde 74 oldu.

Haberin Devamı

Top kapmada en iyisi

Diğer yandan kısa boyunun avantajı, diğer stoperlerin geneline oranla hamle hızının daha yüksek olması. Kısa mesafede hemen hızlanamıyor ancak uzun mesafede rakip kovalama konusunda daha başarılı. Jorge Jesus’un önde basan, 3’lü savunmasında Djiku’yu sağ stoperde izlemek güzel olabilirdi. Ganalı oyuncu ikili mücadelelerde cesur ve geri adım atmıyor. Rakibiyle bire bir kaldığında kolay geçit vermiyor. Geçen sezon Fransa’da maç başına 14.52 top kaparak bu alanda en iyi savunma oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

Hataya meyilli

İsabetli uzun pas konusunda da başarılı sayılabilir. Peki eksileri neler? Rakibe doğrudan hamle yapmayı sevdiği için hataya meyilli. Zayıf olan sol ayağını da çok kötü kullanıyor. Her şeye rağmen kağıt üzerinde Süper Lig standartları için çok iyi bir transfer gibi görünüyor. Özellikle yıllardır 3’lü savunmada oynamaya alışık olan Becao’ya oranla İsmail Kartal’ın planına çok daha uygun olacağına inanıyorum. Luan Peres’le iyi bir uyum yakalayabilirler.

YORUM YAZ