MENÜ

Güç kaybettiler ama...

Abone Ol Google News

Twente, Hollanda futbolunun önde gelen kulüplerinden biri. 2019- 10 sezonunda tarihi bir şampiyonluk yaşayarak büyük sürpriz yapmışlardı. Genelde ligin üst sıralarında gezinen Kırmızı-Beyazlılar, 2017-18’de ligden düşerek yine bir sürprize imza attı. Ancak hemen ertesi sezon 2. Lig’den yükselmeyi başardı. Geçen yıl normal sezonu 5. bitirip, Hollanda Ligi’ndeki Play-Off’u kazanarak Konferans Ligi bileti aldılar. Twente için bu yaz transfer dönemi biraz sıkıntılı geçti. Takımın en önemli isimlerinden orta saha oyuncusu Ramiz Zerrouki’yi şampiyon Feyenoord’a, kanat oyuncusu Vaclav Cerny’yi ise Wolfsburg’a sattılar. Bir diğer kanat oyuncusu Virgil Misidjan da bedelsiz olarak Al-Tai’ye gitti.

Haberin Devamı

5 maç, 4 galibiyet

Hollanda ekibinin en dikkat çeken transferleri ise Belçika ekibi Lommel’den 4 milyon Euro’ya kadrosuna kattığı forvet Manfred Ugalde, Zwolle’den 1.2 milyon Euro’ya gelen ofansif orta saha oyuncusu Younes Taha ve Ajax’tan alınan ve birçok mevkide oynayabilen Youri Regeer oldu. Ayrıca geçen sezonu Trabzonspor’da geçiren Naci Ünüvar’ı Ajax’tan kiraladılar. Twente, önemli isimlerini kaybetse de sezona güzel başladı. Konferans Ligi’nde önce Hammarby’yi 1-0 ve 1-1’lik skorlarla elediler, ardından Riga’yı 2-0 ve 3-0 mağlup ettiler. Lige ise Almere deplasmanında 4-1 kazanarak başladılar.

Haberin Devamı

4-3-3’le oynuyorlar

Geçen sezon 10 gol atan sağ bek Joshua Brenet, ofansif orta saha oyuncusu Michel Vlap ve tecrübeli forvet Ricky van Wolfswinkel kadroda dikkat çeken oyuncuları. Teknik direktör Joseph Oosting genelde orta sahayı kalabalık tutup, 4-3-3 dizilişiyle takımını sahaya sürüyor ve hücumda kanat forvetlerle etkili olmak istiyor. Twente’nin, Fenerbahçe’nin Avrupa’da bu sezon karşılaşacağı en güçlü rakip olacağı kesin. Ancak her şeye rağmen temsilcimizin kalite anlamında çok daha üstün olduğu da bir gerçek.

YORUM YAZ