MENÜ

Erken gol önemli

Abone Ol Google News

Konyaspor hücumda çok sıkıntılı bir takım. Ligdeki 6 golün 4’ünü Beşiktaş’a attılar, 5 karşılaşmada 2 kez ağları sarstılar. Ancak savunmada da bir o kadar iyilerFenerbahçe, 4’te 4 yapıp maç fazlasıyla da olsa zirveye çıkmayı başardı. Ancak çok gol kaçırıyorlar. Konya’ya karşı erken gol bulamamak, rakibin savunma direncini artırabilir.

Haberin Devamı

Erol Bulut, takımının bu haftadan sonra girilecek Milli arada yüzde 100’üne yaklaşacağını tahmin ediyordu. Bu nedenle iki Milli maç haftası arasında oynanacak lig karşılaşmalarında 4’te 4 yapmaları halinde şampiyonluk yolunda ciddi bir adım atacakları görüşündeydi. Öğrencileri beklentileri boşuna çıkarmadı. Fenerbahçe, son Milli araya Karagümrük galibiyetiyle girdi, sonrasında peş peşe Göztepe, Trabzon ve Antalya’yı devirdi. Maç fazlasıyla da olsa zirveye çıkmak, yeni kurulan kadroya büyük bir güven verdi. Konyaspor özellikle hücumda çok sıkıntılı. Ligde buldukları 6 golün 4’ü Beşiktaş karşısında geldi. Diğer 5 maçta sadece 2 kez fileleri sarsabildiler.

2 maçta gol yemedi

Haberin Devamı

Diğer yandan ligin en iyi savunma performansından birine sahipler. İki maçta gol yemediler, sadece son Başakşehir mücadelesinde kalelerinde 2 gol gördüler. Rakibin istikrarsız görüntüsü Fenerbahçe için bir avantaj. Ancak Sarı-Lacivertliler’in gol kaçırma sıkıntısı düşünüldüğünde, benzer bir senaryoda Konyaspor’un direnci fazlasıyla artacaktır. Bu nedenle Fenerbahçe için erken gol bulmak önemli. Çünkü her maçta Perotti ya da başka bir yıldızının şapkadan tavşan çıkarma garantisi yok.

Ön plana kim çıkar?

Zaten iyi bir savunması olan Konyaspor’un Kadıköy’de kapanarak oynaması muhtemel. Rakip defansın kilidini açmak, kanatlardan yapılacak ortalara bağlı olabilir. Bu anlamda Caner Erkin ve Gökhan Gönül ikilisine fazlasıyla iş düşecektir. Yeter ki arkadaşları bu ortaları değerlendirebilsin.

Kısa mesaj

Konya karşısında gelecek 3 puan, sezonun kalanı için kritik bir eşik olabilir. Milli arada Erol Bulut, takımın aksayan yönlerini özellikle de akan oyunda gol bulma sorununu tamir edebilir. Erol hoca şu ana kadarki performansıyla bunu yapabileceğini gösterdi.

Bu istatistiğe dikkat!

Fenerbahçe, geride kalan iki sezonda hiç peş peşe 5 maç kazanamadı. Diğer yandan Sarı-Lacivertliler en son 2011-12 sezonunda ligin ilk 8 haftasını yenilgisiz geçmişti. Konya’ya kaybetmezlerse bu rekoru egale edecekler.

YORUM YAZ