MENÜ

En ideal rakip

Abone Ol Google News

5-0’lık Gazişehir galibiyeti ve ardından Başakşehir deplasmanında son dakika golüyle alınan 3 puan... Fenerbahçe yeni sezona oldukça iyi başlasa da kısa sürede hız kesti. Trabzon beraberliğinde belli bölümlerdeki iyi futbol alkış aldı ama Alanya yenilgisi moralleri bozdu. Fenerbahçe için derbi öncesi yeni bir seri başlatmak açısından belki de en ideal rakip Ankaragücü. Bu açıdan Ersun Yanal ve öğrencilerinin şanslı olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

İstatistiklerde sonuncu

Kanarya, özellikle savunmada çok aksadığı bir dönemden geçiyor. Bu akşam karşılarında, ligin en kötü hücum istatistiklerine sahip takımı olacak. Başkent ekibi sadece 2 gol atabildi. Ankaragücü ayrıca ligin en az isabetli pas yapan (%74.6), en az korner kullanan (Maç başına 1.8), isabetli şut (maç başına 2.5) ve hava topu kazanmada (%44) ise en kötü ikinci takımı konumunda.

Şut yağdırabilir

Üstelik ilk 4 hafta rakiplerine tam 83 şut şansı verdiler. Maç başına 13.3 şut çeken Fenerbahçe için rakibin bu istatistiği tam anlamıyla bir maden! Fenerbahçe için savunmayı fazla düşünmek zorunda kalmadan hücum yapabilme fırsatı olan bir karşılaşma. Taraftar desteği de cabası... Geçtiğimiz sezon Kadıköy’de 3-1 kazanarak Phillip Cocu’nun fişini çeken Ankaragücü için bugün puan almak bile çok büyük başarı olur.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Fenerbahçe’nin Galatasaray deplasmanı öncesi moral bulması önemli. Ersun Yanal muhtemelen maça hızlı bir başlangıç yapıp, skoru elde ettikten sonra derbiyi düşünerek tempoyu düşürecektir. Her şeye rağmen Ankaragücü’nü hafife almadan oynamaları da şart.

Ön plana kim çıkar?

Muriç, maç başına 4 hava topu kazanarak bu alanda ligin en iyi forvetlerinden biri oldu. Karşısında, hava topu mücadelelerinde yüzde 44’lük başarısıyla vasatın altında kalan Ankaragücü var. Muriç, istediği ortaları alabilirse rahat bir şekilde yıldızlaşır.

Bu istatistiğe dikkat

Yanal, Fenerbahçe’nin başında ligde çıktığı 29 Kadıköy maçında da yenilgi yüzü görmedi. Bunların 21’ini kazanıp, 8’inde berabere kaldı. Yanal’ın takımı iç sahada bir başka oynuyor. Ancak Ankaragücü de bu sezon aldığı 5 puanın 4’ünü deplasmanda elde etti.

YORUM YAZ