MENÜ

En az forvet kadar önemli

Abone Ol Google News

Editörümüz Arda Erol, Fenerbahçe'nin imza attırmaya hazırladığı Sead Kolasinac'ı değerlendirdi:

Haberin Devamı

Ali Koç, yeni teknik direktör seçimini yaparken sürekli disiplinin altını çizdi. Bu konuda elbette gelişim vardır ama Vitor Pereira’nın getirdiği en büyük yenilik 3’lü savunma oldu. Portekizli teknik adam, bu sistemden vazgeçmeyeceğini de dile getirdi. 3’lü savunma, Antonio Conteileson döneminde yükselişe geçti. İtalyan çalıştırıcı Juventus ve Chelsea’de önemli başarılar kazandı. Son olarak İnter’de, Juventus’un yıllarca süren hükümdarlığını da yıktı. Şimdi Thomas Tuchel’in Chelsea’si benzer dizilişle adından söz ettiriyor.

Yeniden çıkışa geçer

Bu sistemin bir çok avantajı var. Başarılı olmak için en kritik parçalar ise kanat bekleri. Fenerbahçe’nin solu şu anda ciddi anlamda zayıf. Bu nedenle Sead Kolasinac transferi, en az forvet takviyesi kadar önemli. Boşnak oyuncu özellikle oyunun savunma yönünde takıma ciddi anlamda sertlik ve mücadele ruhu katacaktır. Formda olduğu dönemde maç başı top çalma ve top kesme ortalaması 3’e yakın olan bir oyuncudan bahsediyoruz. Zaman zamanArsenal’da 3’lü savunmada sol kanat beki olarak görev yaptı. Yani dizilişe alışık. Kolasinac’ın son dönemde düşüşte olduğu bir gerçek ama yaşı henüz 28 ve yeniden çıkışa geçmesi zor olmaz.

Haberin Devamı

Mesut’a da katkısı olur

Yıldız futbolcudan oyunun skor yönünde bir Caner Erkin performansı beklemek yanlış olur. Ancak Pereira’nın önceliği bu olsaydı zaten Caner’i gözden çıkartmazdı. Bunu da unutmamak gerek. Kolasinac, çoğunluğu dörtlü savunmanın sol beki ve zaman zaman da stoper olmak üzere Arsenal’da 113 resmi maçta 5 gol ve 15 asistlik katkı sağlamıştı. Fenerbahçe’deki oyun yapısında skora katkı ortalamasını yükseltmesi olası. Kolasinac’ın transfer olması halinde Fenerbahçe’ye bir diğer etkisi de yakın arkadaşı Mesut Özil’in performansını artırmak da olabilir. Sol kanat beki için mevcut şartlarda alınabilecek en ideal oyuncu gibi görünüyor.

YORUM YAZ