MENÜ

Eksikler ordusuyla Başakşehir sınavı

Abone Ol Google News

Peş peşe gelen Yeni Malatya ve Gaziantep yenilgileri yetmezmiş gibi bir de yaşanan sakatlıklar, hastalıklar, cezalar... Fenerbahçe adeta dibe vurdu. Yeniden yükselmek için bazen bunu yaşamak gerekir. Başakşehir ligin en güçlü takımlarından biri ama onlar da formsuz. Sarı-Lacivertliler, bu şartlarda alacağı bir galibiyetle, sonrasında eksiklerin de döneceği düşünülürse tam anlamıyla beyaz sayfa açabilir.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, sezon başında as takıma 16 transfer yaparken, uzun ve yoğun geçecek lig maratonunu düşünmüştü. Diğer takımlara oranla son derece geniş bir kadro kuruldu. Ancak bu kadro bile şu anki eksikler karşısında zorlanıyor. Kolay değil; Lemos, Ozan, Perotti, Valencia, Samatta ve Pelkas olmak üzere ilk 11’den tam 6 isim bugün oynayamayacak. Sosa’nın durumu ise belirsiz.

Bulut için fırsat

Kadrodaki sorunların, takımın form olarak dibe vurduğu döneme denk gelmesi sıkıntıyı daha da artırdı. Üstelik rakip de ligin en güçlü takımlarından Başakşehir... Fenerbahçe’de hiçbir şey yolunda değil. Ancak büyük takımlar böyle durumlarda gösterdikleri reflekslerle şampiyonluk yarışında var olurlar. Haklı olarak eleştirilerin odağında yer alan Erol Bulut’un kendini kanıtlaması ve tartışmaları bitirmesi için önünde önemli bir fırsat var.

Haberin Devamı

Ağır bedeli olabilir

Bu şartlarda Başakşehir maçını kazanmak, tam anlamıyla hayata dönüş olur. Üstelik Fenerbahçe hafta sonunu bay geçecek. Bu sayede sakatların çok büyük bölümü, bir sonraki maç olan Kasımpaşa sınavında sahadaki yerlerini alabilecek. Yani bir anlamda Sarı-Lacivertliler zirve yarışında beyaz bir sayfa açacak. Futbolculara da büyük iş düşüyor. Üzerlerindeki formanın hakkını vermenin tam zamanı. Olumsuz bir skorun ağır bedeli olacağını bilerek sahaya çıkmalılar.

YORUM YAZ