MENÜ

Çok kritik maç

Abone Ol Google News

Audi Cup’ta alınan farklı mağlubiyetler, Sivas karşısında etkisiz futbolla gelen yenilgi... Fenerbahçe, hazırlık maçlarını kötü bir şekilde tamamladı.

Haberin Devamı

Bu yetmezmiş gibi, yapılan 9 transfere rağmen önemli bölgelere takviyelerin gecikmesi, camiayı karamsar bir havaya soktu. Ancak Galatasaray ve Beşiktaş’ın sezona yenilgilerle başlaması, Fenerbahçe’nin daha sahaya çıkmadan oluşan olumsuz tabloyu tersine çevirmesi için umut oldu.

Sarı-Lacivertliler için Gazişehir karşılaşması sezonun daha ilk maçı olmasına rağmen yine de son derece kritik.

Havaya girebilirler

Kadıköy’de alınacak güzel bir galibiyet, peşinden gelecek transferlerle birlikte camiayı yeniden şampiyonluk havasına sokacak. Ancak olumsuz bir skorun da kötü sonuçları olması muhtemel. Daha hazırlık maçlarında oyuncu protestolarına başlayan tribünler, ligin ilk haftasında tepkisini sert bir şekilde gösterebilir. Bu atmosfer, Gazişehir maçının önemini fazlasıyla artırıyor.

Ön plana kim çıkar?

Bu sezon gol yollarındaki yükü Muriç, Kruse ve Rodrigues’in çekmesi bekleniyor. İlk haftada bu 3 oyuncu da ön plana çıkabilir. Ancak Rodrigues, hem kapanması muhtemel rakip savunma karşısında bireysel yetenekleri hem de iç sahalarda çok daha etkili oynamasıyla gecenin yıldızı olma konusunda bir adım önde.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

Fenerbahçe, son 13 sezonun 6’sında lige Kadıköy’de oynadığı maçlarla başladı. Sarı-Lacivertliler bu karşılaşmaların tamamını kazandı. Rakip fileleri tam 18 kez sarsan Kanarya, kalesinde ise sadece 3 gol gördü. Hedef, Gazişehir karşısında da bu başarılı istatistiği sürdürmek.

Kısa mesaj

Gazişehir karşısında alınacak olası bir galibiyet, yönetimi kandırmamalı. Fenerbahçe’nin kadrosu özellikle Galatasaray ve Trabzon’a oranla çok eksik. Skor ne olursa olsun Sarı-Lacivertliler’e şampiyonluk için stoper, sol bek, defansif orta saha ve hem kanatta hem forvette oynayabilen bir oyuncu şart.

YORUM YAZ