MENÜ

Cesur olamadılar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Öncelikle Van Persie konusu... Bildiğimiz kadarıyla Hollandalı’nın bir sakatlığı yoktu. Eğer sadece hazır olmadığı için ya da tüm takıma, “Bakın ben Van Persie’yi bile keserim” mesajı vermek için kadroya alınmadıysa bu büyük bir teknik direktör hatasıdır. Van Persie’nin kulübeden ısınmaya çıkması bile Shakhtar’lı oyuncuları tedirgin etmeye yetiyor. Herhalde sakatlığı vardı ki Pereira onu tribüne gönderdi.

Pereira atılınca...

Fenerbahçe ilk maçtan ders almamış. Saracoğlu’nda ilk yarıda ‘korkak’ oynayan Sarı-Lacivertliler kalesinde birçok pozisyon verdi. İkinci yarıda biraz rakibin üstüne gidince, Shakhtar yarı sahasına hapsoldu. Dün yine ‘ürkek’ bir Fenerbahçe vardı. Ukrayna ekibi beklendiği gibi baskılı başladı, temsilcimiz bu baskıyı kırmak için hiçbir şey yapmadı. Oysa ceza sahasına gönderilen her ortanın ne kadar büyük tehlike yarattığını herkes gördü.

Fenerbahçe yine ikinci yarıda açıldı, ilk yarıyı 1-0 yenik kapattıktan sonra. Biraz baskı yiyince Shakhtar savunması ve kaleci Pyatov yine ne yapacağını şaşırdı. Tam Fenerbahçe ağırlığını koyarken Pereira’nın tribüne yollanması takımın kimyasını bozdu. Ardından peş peşe gollerle skor 3-0 oldu.

Yazık oldu

Vitor Pereira her konuşmasında ‘cesaretten’ bahsediyor. İlk sınavında takımı cesur olamadı. Shakhtar ile oynanan iki karşılaşmada da Fenerbahçe kendi futbolunu sergilemeye çalışsaydı, skor çok farklı olurdu. Kadıköy’deki mücadelenin ardından “Bu skor tura yeter” demiştim ama Kanarya’nın rakibinden bu kadar çekineceği hiç aklıma gelmemişti. Bunca harcanan paraya, camianın yaşadığı heyecana yazık oldu.

YORUM YAZ