MENÜ

Basit değişimler sonuç getirir

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin bu sezonki en önemli sorunu, son vuruşu yapamamak. Ligde girdiği pozisyonu değerlendirme oranı en düşük takım Sarı-Lacivertliler. Gol atamadıkça, tüm takımın öz güveni düşüyor. Bunun sonucu, bireysel hatalar ve yenilen basit goller olarak skora yansıyor. Bu sorun, mental kaynaklı. Teknik, taktik dokunuştan ziyade oyunculara psikolojik destek gerekiyor.

Haberin Devamı

Kötü sonuç baskısı

Fenerbahçe, yarın akşam sahaya favori olarak çıkmayacak. Ancak haftalardır alınan kötü sonuçlar nedeniyle oyuncuların üzerinde bir baskı olacak. Teknik direktör değişimi de yeni bir ivme kazandırabilir. Koeman kadro tercihini yaparken oyuncuların form durumları kadar, Galatasaray derbisine yabancı olmayan, bu tecrübeyi yaşamış olmalarını da göz önünde bulundurmalı. Hasan Ali, Şener, Alper, Soldado gibi isimler bu açıdan ön plana çıkıyor.

Kilit orta sahada

Savunma hattının Hasan Ali, Skrtel, Neustadter ve Şener’le oluşması muhtemel. Orta sahada sakatlıklar nedeniyle zaten fazla alternatif yok. Ancak Jailson ile Eljif Elmas’ın yanında Alper Potuk’u oynatmak, ligin en zorlu deplasmanında orta saha dinamizmi açısından fark yaratabilir. Alper’i yıllardır gerçek pozisyonu olan orta saha yerine kanatlarda, forvette izledik. Bu durum formunu fazlasıyla düşürdü. Eljif-Alper ikilisi; dripling yetenekleri, enerjileri ve hücuma verdikleri katkıyla derbinin kilidi olabilir.

Haberin Devamı

Farklı bir Soldado

Slimani’nin yokluğunda forvetteki tercih Roberto Soldado olmalı. Bunu sadece derbi tecrübesi bulunduğu için söylemiyorum. Soldado belki Sivas maçında çok fırsat harcadı ancak Frey’den çok daha fazla pozisyona girme kabiliyeti var. Derbilerin farklı bir motivasyonu olduğunu da düşünürsek, Sivas’takinden farklı bir Soldado izleyeceğimize inanıyorum.

Ayew solda, Benzia sağda

Gelelim kanatlara... Cocu’nun en büyük yanlışlarından biri, Andre Ayew’i bir türlü en verimli olduğu pozisyon olan sol kanatta oynatmamasıydı. Ayew’in kariyerine baktığınızda, çift haneli skorlara ulaşıp, oynadığı takımı neredeyse tek başına sırtladığı dönemlerde hep sol çizgide oynadığını görürsünüz. Koeman’ın sadece Ayew’in mevkisinde yapacağı değişiklik bile fark yaratabilir. Diğer kanatta ise Yassine Benzia ideal bir seçim olabilir. Adam eksiltme konusunda zaten yetenekli. Özellikle arka direkten ceza sahasına girecek olan Ayew’e atacağı isabetli toplarla ön plana çıkması muhtemel.

Tam Volkan’lık maç

Sarı-Lacivertliler’in Galatasaray karşısında oyuna hakim olmaya çalışacağını zannetmiyorum. Başakşehir ve Beşiktaş karşısında olduğu gibi geride kalıp; kapılan topları Alper, Eljif, Benzia ve Ayew ile hızlı bir şekilde rakip yarı alana taşıyıp doğrudan kaleye gitmeye çalışmak iyi bir seçim olabilir. Ne kadar iyi oynarsanız oynayın, özellikle derbilerde sonucu genelde atan ve tutan oyuncular belirler. Harun Tekin’in sezonun en iyi performanslarından birini sergilemesi şart. Maalesef o da kalede tedirgin oynuyor. Fenerbahçe bu sezon belki de sadece bu maçta Volkan Demirel’in tecrübesi ve soğukkanlılığına ihtiyaç duyabilir ama bu mümkün olmayacak gibi görünüyor. Harun’a güvenmekten başka çare yok.

Haberin Devamı

İDEAL 11’İM

Harun

Şener

Neustadter

Skrtel

Hasan Ali

Jailson

Eljif

Alper

Benzia

Ayew

Soldado

YORUM YAZ