MENÜ

Aynı taktikle devam

Abone Ol Google News

Avrupa Ligi’ndeki 4-1’lik Dinamo Zagreb hezimeti olmasa, son iki hafta Fenerbahçe için işler yoluna girmeye başladı diyebilirdik. En azından ligde Konya deplasmanında alınan 1-0’lık galibiyet ve ardından Beşiktaş derbisinde iyi oyunla gelen 1-1’lik beraberlik yüzleri biraz olsun güldürdü. Bu hafta rakip, kötü bir sezon geçiren ve bunun sonucunda hoca değişikliğine giderek takımın başına Okan Buruk’u getiren Rizespor... Cocu, Konya ve Beşiktaş karşısında; ilk 4 haftaya oranla topu daha çok rakibe verdi. Her iki karşılaşmada da Fenerbahçe’nin topa sahip olma oranı yüzde 50’nin altında kaldı.

Haberin Devamı

Okan Buruk kabusu!

Sarı-Lacivertliler, daha direkt ve hızlı hücumlarla sonuca gitmeye çalıştı. Cocu’nun kafasındaki oyun planı bu olmayabilir ancak şimdilik işliyor. Bu akşamki karşılaşmada da benzer bir senaryo izleyebiliriz. Gol yollarında ciddi bir sıkıntı yaşayan, şutlarda çerçeveyi bulmakta zorlanan Rize karşısında bu plan işe yarayabilir. Tabii Okan Buruk’la birlikte yaşanacak değişimi, değişimin bu mücadelede ne kadar sahaya yansıyacağını tahmin etmek güç. Ancak Buruk’un geçtiğimiz sezon Akhisar’ın başında Fenerbahçe’yi 3 kez mağlup ettiği de unutulmamalı.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Sarı- Lacivertliler, ligde geride kalan 6 haftada 21 isabetli şut çekerken bunların sadece 6’sında gol sevinci yaşayabildi. Fenerbahçe’nin galibiyet serisi yakalayıp üstlere doğru tırmanması için 21’e 6’lık bu oranı yukarılara çekmesi şart.

Kısa mesaj

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında uzun bir aradan sonra oyun olarak sınıfı geçti. Ancak şu an önemli olan güzel futboldan ziyade 3 puanla yola devam edip zirvenin daha fazla gerisine düşmemek. Bu nedenle sonuç odaklı bir Fenerbahçe izlememiz muhtemel.

YORUM YAZ