MENÜ

9 yıllık hasrete son verme zamanı

Abone Ol Google News

Fred, Becao ve Djiku’nun yokluğunda 5 resmi maçta sadece 1 kez kazanabilmek Fenerbahçe için ciddi bir sıkıntı oldu. 6-1’lik Nordsjaelland yenilgisi kadar, karşılaşma sonrasında İsmail Kartal’ın kötü bir liderlik portresi çizerek basın toplantısını soru almadan 45 saniyede bitirmesi de bir başka handikap oldu. Fred’in dönüşü, Sivasspor maçında hemen etkisini gösterdi. 4-1’lik galibiyet sayesinde Sarı-Lacivertliler derbiye daha moralli çıkacak. Beşiktaş’ta, özellikle savunma hattında bu kadar eksik olması ciddi bir avantaj. Fred’le birlikte müthiş 4’lü Tadic, Dzeko, Szymanski ve İrfan Can da kendini buldu.

Haberin Devamı

Tadic damga vurabilir

Derbi deplasmanda olmasına rağmen İsmail Kartal’ın önde baskı oyunundan vazgeçeceğini düşünmüyorum. Fred’in ardından Djiku’nun da dönecek olması, sistemin yeniden daha iyi bir şekilde işlemesini sağlayacaktır. Fenerbahçe’nin nasıl oynacağı hemen hemen belli. Burada önemli olan Beşiktaş’ın ve Rıza Çalımbay’ın planı. Önde baskıyı kırmak için uzun topla geriden çıkarlarsa, Sarı-Lacivertliler aynı Trabzonspor maçındaki gibi sıkıntı yaşayabilir. Ancak unutmamak gerekir ki Beşiktaş’ta bu topları toplayacak 2.01 m.’lik bir Onuachu yok. Tadic, Dzeko, Fred gibi isimlerin derbi tecrübeleri çok fazla. Özellikle Tadic’ten bu akşam farklı bir performans izleyebiliriz.

Haberin Devamı

Kartal’ın telafi şansı

Fenerbahçe’nin geçen sezon şampiyonluğu kaçırmasında, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynadığı 6 maçta sadece 1 kez kazanmasının etkisi büyüktü. Bu derbi, İsmail Kartal açısından Nordsjaelland karşısında verdiği kötü sınavı telafi etmesi için bir şans olacak. Ligde 2014’ten beri Beşiktaş’ı Dolmabahçe’de yenemeyen Sarı-Lacivertliler için şampiyonluk yolundaki iddiasını göstermesi açısından önemli bir sınav olacak.

YORUM YAZ