MENÜ

Şerefli ikincilik

Abone Ol Google News

Serdal Adalı’nın açıklamaları Beşiktaş’ın davayı kaybettiğinin resmiydi. Takım vites düşürdü, Adalı seviyeyi indirdi. Bu güne kadar az konuşup, çok iş yapan Adalı, nasıl haklıyken haksız duruma düşülür kanıtladı. Aziz Yıldırım’ın soyunma odası tacizleri nedeniyle korumalarla Şükrü Saracoğlu’na giden hakemlerden daha büyük yankı uyandırdı sözleri, o kesin. Ancak ‘Almeida’nın golü verilmedi’ diyerek bunları anlatması, kendi kalesine gol atması gibiydi. 40 dakika süren basın toplantısı, Beşiktaş’ın yeni yönetiminin en başarısız icraatıydı.

Haberin Devamı

Bazen iki kelime çok şey anlatır. ‘Şerefli ikincilik’ kavramını, ‘İkinci de oluruz’ diye yorumlayanlar, Süleyman Seba’yı çok yanlış anlamışlar. “Goller verilmesin, penaltılar çalınmasın, oyuncular atılsın, ama biz hakem odası basmayız. Hakemleri korumayla stadımıza getirtmeyiz. Bizim evimizde misafirlere ayıp etmeyiz, o seviyeye inmeyiz” anlamına da gelir şerefli ikincilik.

For what!

Türkiye-Güney Kore dostluk maçında hakeme böyle itiraz ediyordu milli takım kaptanı Emre Belözoğlu. ‘For what’ ‘For what’ (Neden) diye bağıra bağıra, Süper Lig’de görmediği kırmızı kartı gördü bir dostluk maçında. Olaylar neden bu halde, açıklayalım...

Haberin Devamı

Örneğin; asgari ücretle kıt kanaat geçinen bir ailenin çocuğu gönül verdiği takımın maçını izlemek istiyor, ama bu şansı yok (Digiturk ayda 40 TL). Canlı bir futbol maçını statta izleme imkan ihtimali yok (Bilet, yol, yemek 150 TL). 90 dakika bir futbol maçı izlemek için nadir fırsatlarından birisi, açık kanaldan yayınlanan Türkiye’nin milli maçı. Emre Belözoğlu’nu izliyor, belki de onu örnek alıyor. Yani dostluk maçında rakibine tekme atan bizim ülkemizin ulusal futbol takım kaptanını!

Umarım kolunda pazubant olan Emre’yi değil, Hamit gibi sporcuları kendilerine model alır el kadar çocuklar. Belki de, ancak o zaman 75 milyonluk ülkemizden daha fazla sporcu çıkar.

YORUM YAZ