MENÜ

'Ben yapmadım Ersan yaptı'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Büyük projelerle, kemik bir kadro kurma vaadiyle, gelecek için yetiştireceği oyuncuların iddiasıyla göreve gelen Samet Aybaba’nın geldiği nokta bu. Hata yapan oyuncusunu, patlamaya hazır tribünlerin önünde 81. dakikada oyundan almak, taraftarın önüne atmak... Yılmaz Vural’dan sonra en çok Süper Lig maçına çıkan hoca, elbette Ersan’ın ıslıklanacağını biliyordu. Genç savunmacının oyundan alınmasının tek anlamı var: Ben ne yapayım, golü Ersan yedirdi. Bana kızmayın, ona kızın. Beni sıyırın bu işin içinden!

Tabelada Ersan yazınca, doğal olarak ıslıklandı genç futbolcu. Hata da yapsa, hocasının arkasında olmadığını öğrendi, omuzlarındaki baskı büyüdü. Sadece Ersan değil, İnönü’deki gençler de yaşananları gördü. ‘Daha oyuncu değil’ dediği Oğuzhan, ‘Çok kötü oynuyor’ dediği Cenk, her fırsatta fırça yiyen Olcay da, Ersan’ın hocası tarafından düşürüldüğü duruma şahit oldu. Genç Kaptan Necip, işler kötü giderse neler yaşanacağını anladı. ‘Güven ruh gibidir, terkettiği bedene asla geri dönmez’ derler ya, Aybaba panikle bu gerçeği unuttu.

Oyuncu böyle kazanılmaz. Real Madrid Casillas’ı, Manchester United efsanelerini, Barcelona Xavi’yi böyle kazanmadı. Barca bile 5 yedi Xavi’li kadrosuyla; ama kulübedeki hocaları, genç futbolculara sahip çıktı. Kendinizi ‘Onlar başka, bunlar başka. Kapasite farkı var’ diye savunursanız, ‘Madem kapasite düşük, neden bu kadar maç oynattınız’ sorusuna yanıt ararsınız.

Sinan Kurumuş’un oyuna alınması başlı başına bir yazı konusu... ‘Oynarsa ben oynattım, başaramazsa zaten yapamayacaktı’ der gibi sahadaydı 18 yaşındaki futbolcu. Dentinho anlamsızca kulübede bekledi ilk yarı, anlamsızca Fernandes’in yerine oyuna girdi ikinci yarı. Fernandes’in başında bekleyen 2 Karabüklü, Portekizli’nin oyundan çıkmasıyla rahat etti. Maçı hakem değil, Aybaba’nın hamleleri bitirdi. Sözün özü; Beşiktaş, önceki gün İnönü Stadı’nda 2 puandan daha fazlasını kaybetti.

YORUM YAZ