MENÜ

Quaresma'nın kayığı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ama hem yönetimi hem de kulübesi öyle basitleştirdi ki bu formayı, Beşiktaş Kulübü’nde oynadığını unuttu futbolcular.
“İyi bir adam olmana gerek yok, adam ol yeter” repliği, Beşiktaş’ın Portekizliler’i için söylenmiş sanki. Hatta kulübedeki Carlos’a. Çok iyi bir insan olmaya çalışıyor ya; bağırıyor, çağırıyor, gollerde depar atıyor, enerji saçıyor, ama takım kuramıyor. Stoperi sağda, sağdakini ortada, orta sahadakini solda oynatınca milyon Euro’luk takım 15 dakikada 3’lük oluyor. Kimse Carvalhal’dan çok iyi bir insan olmasını beklemiyor, işini iyi yapsın yeter. Herkes gibi yani.

Guti Hernandez’i bu takımdan ‘Quaresma’nın kayığına’ binip, gönderdi Carlos. Şimdi Quaresma nereye kürek çekerse onunla birlikte oraya gidecek. Pırıl pırıl bir takımı, harabe haline getirdikten sonra...
Bugün işin kolay kısmı, ‘Sorun Quaresma’daymış, kadro dışı bırakın’ demek. Zaten sorun Quaresma’da olmasaydı, Ronaldo şimdilerde Quaresma’nın gölgesinde kalırdı. Ama yıldızları harcamak, “Mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim” demek gibi bir şey. Gerçekten rakipler zorluk, yıldızlar sorun çıkarmasa, oyuncular sakatlanmasa Carvalhal ne güzel idare ederdi Beşiktaş’ı!

YORUM YAZ