MENÜ

Dekoderleri alalım ama!

Abone Ol Google News

Çünkü kulüpler, ‘hepimiz aynı gemideyiz, batarsak birlikte batarız’ görüşünde. Hatta Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in, “Kulübünü seven dekoder alsın” sözleri, samimi bir çağrı olarak bile görülebilir. Ama...
Örneğin basketbolda play-offlar öncesi normal sezonu zirvede bitirmenin bir ödülü var: Sekizinci takımla rakip olmak. TFF’nin projesi ise ‘geçen sene olsaydı şampiyonduk’ tesellisinden başka bir şey değil. Hatta sezonu birinci bitiren Avrupa kupalarına bile katılamayabilir.

Haberin Devamı

Peki ya hakemler? Bizim ligde her sezon en azından iki kulüp başkanı çıkar, “Şu şu hakem bizim maçlarımızı yönetmesin” der. Play-off’ta herkes susacak mı? Maçları başkaları mı yönetecek, çünkü play-offlarda bir sürü karşılaşma oynanacak. Dekoderleri alalım, ama başkanlar yöneticiler da buna göre davranacak mı?
Herkesin unuttuğu, işin kan davası yönü var; Beşiktaş ile Bursaspor’un play-off’ta karşılaşma ihtimali. Geçen sezonun ilk yarısında ortada ne şampiyonluk, ne kupa varken insanların birbirini bıçakladığı maç hani. Ya da Beşiktaş takımının Bursa’ya giremediği karşılaşma. Bu iki takımı nasıl İstanbul’a, Bursa’ya getireceksiniz o gerilimde? ‘Futbol şöleni’ vaadiyle satılan dekoderler, seyircisiz Bursa-Beşiktaş maçlarını mı gösterecek?
‘Türk insanı sıkıntıya gerilime alışıktır, sever’ mantığıysa eğer, TFF krizi mükemmel yönetiyor.

Haberin Devamı

Not: Bu olasılıkların en kötülerini federasyon yetkilileri mutlaka düşünmüştür, ben sadece hatırlatmak istedim.

YORUM YAZ