MENÜ

Belediye: 3 Samimiyet: 0

Abone Ol Google News

Havalimanındaki kavga o gecenin tatsız bitmesine neden oldu. Ancak... Abdullah Avcı’nın final sonrasındaki sözleri, ‘Türk futbolunun aydınlık yüzü’ olarak görülen bu genç hoca konusunda herkesi ters köşeye yatırdı. Ne demişti Abdullah Avcı...

Haberin Devamı

“Havalimanında çok duyarlı Beşiktaş seyircileri bizi tebrik edip, çok keyifli bir gece olduğunu söyleyip bize başarılar dilediler. Havalimanında kendini bilmez bazı taraftarlar, maçta yaptıkları tezahüratları aynı şekilde fiili bir şekilde sürdürüp laf tacizine devam ettiler. Böyle bir durum oluştu, üzücü olaylardı. Bunu çok konuşmanın, irdelemenin anlamı yok. Türk futbol kültürü ve ahlâkından bahsederken bir şeylerin hiç gelişmediği bir ülkede bunların çok ciddi mücadelesini yapıyoruz. Ama basında çıkan Büyükşehirli oyuncular dayak yediler, darbe yediler haberleri doğru değil. Orada maç penaltılara kalmadı, 3-0 kazandık. Bunu da herkes bilsin!”Avcı, Türk futbol kültürü için çok ciddi mücadele verdiğini söylüyor. Bizim de inanmak istediğimiz, Abdullah Avcı ve onun gibi genç hocaların bu futbol katilleriyle mücadele etmeleri... Ama genç hocanın televizyonda herkesi dövdüklerini övünüp gurur duyarcasına açıklaması, onun da saldırgan taraftarlardan farkı olmadığını kanıtlıyor.

Haberin Devamı

Ben, ‘Abdullah Avcı ve öğrencileri taştan yapılmış. Onların duyguları yok, kendilerine saldırırlarken teslim olsunlar’ demiyorum. Üstelik böylesine kaybedilmiş bir maçın ardından. Herkes kendisini savunacak, savunmalı mutlaka. Ama bunu tahrik eder bir şekilde televizyondan açıklamak, yangının üzerine benzin dökmekten başka bir şey değil.

A Milli Takımımız’ın başındayken bir amigo Mustafa Denizli’ye kafa atmış, Denizli hiçbir şey yokmuş gibi ayağa kalkmış ve yoluna devam etmişti. Erik Gerets’in başına gelen bozuk parayla kaşı açılmış, ancak maça devam etmişti.Türk futbol kültürü ve ahlâkının Denizli ve Gerets gibilere çok ihtiyacı var, başkasına değil.

YORUM YAZ