MENÜ

Draft'ın kazananları ve kaybedenleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ancak bir kez daha ve sonsuza dek, 'zaman' hepimizden daha haklı çıkacak. Burası kesin. Kanıt mı? Kwame Brown, Hasheem Thabeet gibi Draft fiyakoslarına düzülen methiyeler hala arşivlerdeki yerini koruyor. Merak edenler bu isimlerin yanına 'Draft Projection', 'Draft Comparison' ibarelerini ekleyip Google'layabilirler.

Demem o ki dün gece kafalarında takım kepleriyle sahneye çıkan bu çocuklar sahaya adım atıp bir şeyler yapmaya başlamadıkça hiçbirimiz, kimin neye dönüşeceğine dair pek de sağlam şeyler öne süremeyeceğiz. Ancak yine de bilinen veriler ışığında bir 'kazananlar ve kaybedenler' projeksiyonu yapmak mümkün.

Kazananlar
Gecenin ilk potansiyel soygununu Sixers yaptı. Evet, hem belinden hem de ayağından sakatlık yemiş bir uzun her zaman risklidir. Greg Oden örneği çok değil, 7 yıl uzaklıkta. Ancak bu badireden sağlam çıkmış bir Embiid, Sixers'ı tarihinin en parlak günlerine götürmeye yetecek. Çıkamaması durumunda soyulan taraf Sixers olacak.

Lakers'ın Randle, Celtics'in Smart, Jazz'in Exum seçimleri için ekstradan 'kazanan' parantezi açmaya gerek görmüyorum; isabetli demek kafi. 'Kazanan'dan kastım, steal yakalayabilen şanslı takımlar. Bunun bir diğer örneği Hornets'ti. Noah Vonleh'in ileriki yıllarda 9. sıra için 'fazla iyi' olması 'fazlasıyla' mümkün.

Nuggets'ın Bulls ile yaptığı takasın her iki tarafı da memnun ettiği kesin. Ancak ben Nuggets cephesini biraz daha şanslı gördüm. Jusuf Nurkic için biraz beklemek durumundalar. Ancak geçen hafta takasla geri getirdikleri Aaron Afflalo'yu yedekleyecek olan Gary Harris, 19 gibi düşük bir sıradan yapılabilecek en iyi atışlardan biri.

Heat işi basit tuttu. Draft'a girdi, istediğini (Shabazz Napier) aldı ve çıktı. Pat Riley'in işi sağlama almak adına yaptığı takas manevrası, Heat'in Napier'daki ısrarcılığını göstermesi açısından şıktı.

James Young (Celtics, 17), Rodney Hood (Jazz, 23), Kyle Anderson (Spurs 30) gibi isimlerin de ileride bize bugünü hatırlatabileceğini düşünüyorum. Young çok genç, ancak doğal bir skor üretme güdüsü var. Hood'un 23'e düşmesi birçoğu için sürprizdi. Anderson da çok yönlülüğüyle Spurs sistemine ideal bir point forvet olabilir.

Kaybedenler
Aaron Gordon kötü bir seçim sayılmaz; hatta Magic tam aradığı türde birini buldu, yanına da Elfrid Payton'u koyup geceyi kazanarak kapattı diyebiliriz. Ancak Gordon'un altındaki isimlerin birkaç yıl sonra imza atacakları kontratlarda onunkinden daha fazla sıfır olması hayli olası görünüyor.

Kings bence Stauskas'la hata yaptı. İçimden bir ses birkaç yıl sonra zamanı geri alıp farklı bir tercih yapmak üzerine iç geçireceklerini fısıldıyor. Raptors'un 20. sırada seçtiği Bruno Caboclo'nun yeteneğini geçtim, ismini duyan var mı? Umarım Masai Ujiri bize göründüğü gibi acı değil, aksine tatlı bir sürpriz yapmıştır.

Adreaine Payne, Atlanta Hawks'a 'acaba' dedirtecektir. Zira altta Rodney Hood, Gary Harris, James Young, Tyler Ennis gibi isimler var. Bana biraz cömert davrandılar gibi geliyor.

Ve kötü derecelerine rağmen geçmişte verdikler cömert kararlar yüzünden üst sıralardan seçim yapamayan takımlar... Özellikle New York Knicks, Detroit Pistons, New Orleans Pelicans... Bu takımlar, geçmişte yaptıkları akıl almaz takas hamleleriyle bugün altın değerindeki 2014 Draft seçim haklarını cömertçe feda etmişlerdi. Eminim hala tırnaklarını yiyorlardır.

Sevgiler.

YORUM YAZ