MENÜ

Derslik maç

Abone Ol Google News

Olcan’ın yokluğu ciddi sıkıntı yarattı. Ve Henrique boşluğu dolduracak bir oyuncu asla değil. En azından şimdilik. Rıza Çalımbay’ın, Burak Yılmaz’ı 3 artı 1 kişiyle durdurma düşüncesi, topun daha fazla Trabzonspor’da kalmasını sağladıysa da maçın ilk yarısı bir Avni Aker klasiği olmanın ötesine gidemedi. Burak’ı 3 kişiyle kontrol edip, alan daraltıp, oyunu kendi yarı sahasında kabullenen ve kontralarla pozisyon arayan bir rakip, biz bu filmi defalarca izledik Avni Aker’de. Neticede Sivasspor Pedriel’in golüyle de bu düşüncesinin karşılığını bir anlamda almış oldu maçın ilk yarısında.
Maçın ikinci yarısı ise tam bir ders niteliğindeydi. Halil ve Alanzinho’nun oyuna girmesiyle Burak’ın üstündeki baskı azalırken Sivassporlular da kimi tutacaklarını şaşırdılar. Hemen oyuna girer girmez, Halil’in mükemmel pasında boş pozisyonda topla buluşan Alanzinho şık bir vuruşla beraberliği sağlarken, ardından yine aynı kanattan Volkan’ın golüyle skoru 12 dakika içinde lehine çevirmesini bildi Trabzonspor. Maçın tamamına yakın bir bölümünde topa sahip olan, oyunu kontrol eden ve galibiyeti arzulayan takım maçın bitiş düdüğüyle de kazanan taraf oluyordu. Bir tek kişinin üzerine oyunu yıkarak maç kazanmak nasıl ki her zaman mümkün olamıyorsa, bir tek kişiyi kilitleyerek puan kurtarmak da mümkün olamıyormuş demek ki.
Tek bir korner bile atamadan maçı tamamlayan Sivasspor’un bu karşılaşmadan puan alması çok büyük sürpriz olurdu.

Haberin Devamı

Penaltı vuruşunda Burak henüz topa vurmadan kaleci Atilla’nın 2 metre öne fırlamasını hem Müftüoğlu’nun, hem yardımcısının atlaması da gecenin talihsizliğiydi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ