MENÜ

Beyaz mendil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her iki takımın da futbol adına ortaya pek fazla bir şey koymadığı, adlarına ve büyüklüklerine yakışmayacak kadar kötü bir performans sergiledikleri bir maç izledik. Bir şeyi ne kadar sık tekrarlarsanız o şey ya refleks olur ya da alışkanlık. Pas hatası yapmak bu sezon Trabzonspor’da uzun uğraşlardan sonra yerine oturan bir görüntü oldu çıktı ortaya. Ve dün gece de bu özelliğinden hiç ödün vermedi Bordo-Mavililer. İlk yarıda pas yüzdesi rakibinin yarısı kadar bile değildi. Yaptıkları yegane şey, ayaklarına geçen her topu kaleye şutlamak oldu. Özellikle Adrian’ın deneme yanılma yöntemiyle şut çekmeyi öğrenir gibi bir hali vardı sahada.

Halil’in golü maçın saha içerisindeki en güzel görüntüsü olarak zihnimizde kalırken, tribünleri dolduran 22 bin bayan ve çocuk taraftarın coşkusu, 90 dakika boyunca sallanan beyaz mendiller, tatsız tutsuz maçın sıkıntısını unutturan görüntülerdi.

Beyaz saflığın ve temizliğin sembolüdür. Aynı zamanda İspanyollar’ın protesto amaçlı olarak sıklıkla kullandıkları bir şeydir beyaz mendil. Hangi açıdan baklırsa bakılsın, yerine oturan bir gösteriydi. Karadeniz insanı zekidir, hele kadını bazen erkeğinden daha zekidir. Ayrıca ne kadar kibar ve hanımefendi olduklarını da tüm ülkeye bir kez daha gösterdiler dün gece. Onrun için verilen mesajların doğru olarak algılanmasında yarar var. Küfürsüz kafirsiz bu tür protestoları sadece güzel bir tribün şovu olarak değerlendirip kenara çekilmeyin. Madem ki futbolumuzu güzel bir noktaya çekmek için uğraşıyorsunuz, o zaman yapılan güzel protestoların içeriğini de iyi algılayın.

YORUM YAZ