MENÜ

Çaresizlik

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Küme düşme hattındaki Antalyaspor’un, herhalde bir taraftan ligde kalmaya çalışırken diğer taraftatan da “Şu Türkiye Kupası’nı da müzeme götüreyim” diye bir düşünceye sahip olduğunu hiç sanmıyorum. Hâl böyle olunca Trabzonspor’un bu maçı daha ilk yarıda koparıp götürmesi gerekirken, Antalyaspor ilk 45 dakikayı kendisin de beklemediği bir şekilde 1-0 önde tamamlayan taraf oldu. Antalyaspor kalibresindeki takımların, ancak siz müsade ettiğiniz ölçüde ve siz hata yaptığınız sürece skoru bulma ya da başarılı olma şansları vardır. Öyleyse böyle bir takıma bu şansı hiçbir şekilde tanımayacaksın...
Üç önemli futbolcusunu kenarda tutarak bu maça başlayan Trabzonspor’un düşüncesi eminim ki, bu futbolcularını Galatasaray maçına kadar dinlendirmekti. Ancak maç aleyhine döndükten sonra bütün kozlarını oynayıp, üstelik 120 dakika boyunca mücadele etmek zorunda kalınca, bu düşünceyle yaratılmmaya çalışılan avantaj da devavantaja dönüşmüş oldu. Eğer öyle bir düşüncen varsa, maçın başında işini bitirirsin ondan sonra da kimi dinlendiriyorsan onu dinlendirirsin.
Netice itibariyle, neresinden bakılırsa bakılsın Trabzonspor açısından çok büyük bir kayıptı dün geceki maç. Kupadan eleneceksin, söylediğimiz gibi 120 dakika mücadele etmek zorunda kalacaksın ve kendi kalibrende olmayan bir takıma karşı bu sezon ikinci mağlubiyetini alacaksın.
Trabzonspor, Türkiye Kupası’na bu kadar erken veda etmemeliydi ama takımın bu seneki genel grafiğine baktığımız zaman pek de fazla şaşırdığımı söyleyemem. Şimdi gözümüzü kupada safdışı kalmış, şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın İstanbul’daki mücadelesine çevirmekten başka yapacak bir şeyimiz yok.

YORUM YAZ