MENÜ

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu | Şampiyonlar Ligi ne zaman başlıyor, grup maçları ne zaman oynanacak?

Şampiyonlar Ligi grupları kura çekimi Fransa'nın Monaco kentinde gerçekleşti. Galatasaray'ın gruptaki diğer 3 rakibi kura çekimi sonrası belli oldu. Cimbom, kura çekimini 4. torbadan katıldı. Kura çekiminde Galatasaray'ı Başkan Dursun Özbek, İkinci Başkan Metin Öztürk ve Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur temsil etti. Şampiyonlar Ligi grupları ve maçların başlama tarihiyle ilgili tüm detaylar haberimizde.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu | Şampiyonlar Ligi ne zaman başlıyor, grup maçları ne zaman oynanacak?

Uzun bir aranın ardından Şampiyonlar Ligi’nde başarı hedefleyen Galatasaray, ligde kazanılan şampiyonluk sonrasında sezona büyük umutlarla girdi. Aslan, bu yıl Devler Ligi’ne kalabilmek için tam 3 eleme turu oynadı. 2. turda Zalgiris ile ilk maçta 2-2 berabere kalan Cim Bom, rövanşı ise 1-0 alarak 3. tura yükseldi. Bu sefer rakip Olimpija Ljubljana oldu.

Haberin Devamı

Aslan, ilk maçı 3-0 rövanşı ise 1-0 kazanıp, adını Play-Off’a yazdırdı. Sarı-Kırmızılılar, bu turda Molde’nin rakibi oldu. Norveç temsilcisini ilk karşılaşmada deplasmanda 3-2 deviren Okan Buruk’un öğrencileri, ikinci maçı da 2-1 alıp, adını gruplara yazdırdı. Galatasaray, bu süre içerisinde çıktığı 6 maçta 5 galibiyet ve bir beraberlik alıp, ülke puanına da önemli katkıda bulundu. 

Şampiyonlar Ligi kura çekimi nerede yapıldı?

Şampiyonlar Ligi grupları kura çekimi Fransa’nın Monaco kentinde çekildi. Kura sonucunda Galatasaray’ın yer alacağı grup ve üç rakibi belli oldu. 

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu | Şampiyonlar Ligi ne zaman başlıyor, grup maçları ne zaman oynanacak

Şampiyonlar Ligi Grupları:

A Grubu: Bayern Münih, Manchester United, Kopenhag, GALATASARAY 

B Grubu: Sevilla, Arsenal, PSV Eindhoven, Lens

Haberin Devamı

C Grubu: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin

D Grubu: Benfica, Inter, Salzburg, Real Sociedad

E Grubu: Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio, Celtic

F Grubu: PSG, Borussia Dortmund, Milan, Newcastle United

G Grubu: Manchester City, Leipzig, Kızılyıldız, Young Boys

H Grubu: Barcelona, Porto, Shakhtar Donetsk, Royal Antwerp

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu | Şampiyonlar Ligi ne zaman başlıyor, grup maçları ne zaman oynanacak

Şampiyonlar Ligi'nde grup torbaları neye göre belirleniyor?

Kuraya katılan 32 takım, UEFA kulüp sıralamasındaki yerine göre dört torbaya ayrıldı. Aynı ülkenin federasyonuna bağlı takımlar bu aşamada aynı grupta yer alamadı.

Şampiyonlar Ligi kura çekiminde Galatasaray hangi torbada yer aldı? 

1. Torba: Manchester City, Barcelona, Napoli, Bayern Münih, Benfica, PSG, Sevilla, Feyenoord

2. Torba: Manchester United, Real Madrid, Borussia Dortmund, Inter, Porto, Atletico Madrid, Arsenal, Leipzig

3. Torba: Milan, Salzburg, Kızılyıldız, Shakhtar Donetsk, Braga, Lazio, PSV Eindhoven, Kopenhag

4. Torba: Galatasaray, Newcastle United, Real Sociedad, Lens, Union Berlin, Celtic, Young Boys, Royal Antwerp

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu | Şampiyonlar Ligi ne zaman başlıyor, grup maçları ne zaman oynanacak

Şampiyonlar Ligi maçları ne zaman başlayacak?

1. Maç Günü: 19-20 Eylül

2. Maç Günü: 3-4 Ekim

3. Maç Günü: 24-25 Ekim

4. Maç Günü: 7-8 Kasım

5. Maç Günü: 28-29 Kasım

6. Maç Günü: 12-13 Aralık

Galatasaray 4 yıl sonra gruplarda

Sarı-Kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalarak kulüp adına önemli bir gelir elde etti. 4 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başaran Galatasaray, bu başarısının yanı sıra gruplara katılımından toplamda 15.6 milyon Euro'yu kasasına koydu. Öte yandan sarı-kırmızılıların, reklam ve katsayı geliri olarak toplamda en az 25 milyon Euro gelir elde etmesi bekleniyor.  Ayrıca Galatasaray'ın alacağı gelir gruplardaki başarısına göre de şekillenecek. Galatasaray, gruplarda oynayacağı maçlarda alacağı her galibiyette 2.8 milyon Euro, beraberlikte ise 930 bin Euro kazanacak.

Haberin Devamı

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu | Şampiyonlar Ligi ne zaman başlıyor, grup maçları ne zaman oynanacak

Galatasaray'ın Avrupa karnesi

UEFA Şampiyonlar Lig'i Play-Off turu rövanş maçında Molde'yi eleyerek gruplara kalan Galatasaray, bu maçla birlikte Avrupa Arenası'nda toplamda 308 müsabakaya çıktı. Bu karşılaşmalarda 111 galibiyet alan sarı-kırmızılılar, 115 karşılaşmada rakiplerine mağlup oldu. 82 mücadeleyi ise beraberlikle tamamlandı. Galatasaray bu karşılaşmalarda toplamda 413 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde ise 453 gol gördü. 

17. kez grup aşamalarına kalma başarısı

Haberin Devamı

Öte yandan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde 17. kez grup aşamalarına kalma başarısı gösterdi. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 16 kez grup aşamasında mücadele eden Sarı-Kırmızılı ekip, toplamda 9 kez elemeleri geçerken, 7 kez de direkt olarak gruplara kaldı.

14 yıl aradan sonra başaran ilk Türk takımı!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmasının ardından bir ilki de gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılı ekibin bu başarısıyla 14 yıl aradan sonra bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi'nde Play-Off turunu geçerek gruplara kaldı. En son Fenerbahçe 2008-2009 sezonunda MTK Bupadeşte ve Partizan'ı eleyerek gruplara kalmıştı.

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu | Şampiyonlar Ligi ne zaman başlıyor, grup maçları ne zaman oynanacak

Okan Buruk'un Avrupa macerası

Teknik direktör Okan Buruk, 2019-2020 yılında Başakşehir Teknik Direktörü olarak takımıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda yer aldı. Roma, Borussia Mönchengladbach ve Wolfsberger AC ile J Grubu'nda karşılaşan Başakşehir, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 10 puanla grubunu lider tamamladı. Bir üst turda karşılaştığı Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'u da eleyen Buruk'un öğrencileri, son 16 turunda ise Danimarka temsilcisi Kopenhag'a elenerek turnuvaya veda etmişti. Toplamda 10 karşılaşmada takımın başında yer alan 49 yaşındaki teknik adam, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 2019-2020 yılında Avrupa defterini kapamış, sezonu Süper Lig şampiyonu olarak tamamlamıştı.

Haberin Devamı

Tecrübeli teknik adam, yine Başakşehir yönetiminde 2019-2020 Süper Lig sezonunu şampiyon olarak tamamlayıp, 2020-2021 yılında Şampiyonlar Ligi Grupları'nda direkt olarak oynama hakkı elde etti. Paris Saint Germain, Manchester United ve RB Leipzig'in yer aldığı H Grubu'nda Başakşehir'in başında toplamda 6 maçta görev yapan Buruk, 6 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alarak 3 puanla grubunu sonuncu sırada tamamladı ve Avrupa'ya veda etti.

2022-2023 sezonunda bu kez Galatasaray ile Süper Lig şampiyonluk yaşayıp, 2023-2024 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ön Elemelere kalan Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk, toplamda 6 maçta takımın başında yer aldı. 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak namağlup şekilde takımın başında iyi performans sergileyen deneyimli teknik adam, Galatasaray'daki Teknik Direktörlük kariyerinde de bir ilki yaşayarak Şampiyonlar Ligi Grupları'nda görev yapacak.

YORUM YAZ