MENÜ

Galatasaray Gaziantepspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Türkiye Kupası son 16 turunda bugün Gaziantepspor'u konuk edecek olan Sarı-Kırmızılılar, bu turnuvaya artık lig şampiyonluğu kadar önem veriyor. Sahaya tam kadro çıkacak olan Cim Bom'da, yeni transferler Linnes ve Donk da ilk kez 11'de beraber oynayacak. Karşılaşma saat 20.45'te naklen ATV'den yayınlanacak.

Galatasaray Gaziantepspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray bugün Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Gaziantepspor’u konuk edecek. TT Arena’daki mücadele saat 20.45’te başlayacak. Grup aşamasındaki 6 karşılaşmaya da yedek ağırlıklı kadrolarla çıkan Sarı-Kırmızılılar, bu kez strateji değiştirip yıldızlarıyla sahada olacak.

Bunun nedeni, artık Türkiye Kupası’na lig şampiyonluğu kadar değer verilmesi. UEFA’dan gelmesi muhtemel Avrupa kupalarından men cezasını çekebilmek için, Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi’ne katılması gereken Cim Bom, ligde zor günler geçiriyor ve ilk 4’e giremeyebilir. Avrupa Ligi’ni almanın bir diğer yolu da kupayı kazanmaktan geçtiği için, Aslan artık bu turnuvaya ağırlık verecek.

(ÖZET) Galatasaray-Gaziantepspor maç sonucu: 3-1

Mustafa Denizli uyardı

Kritik kapışma öncesi, teknik direktör Mustafa Denizli öğrencilerine uyarılarda bulunarak, kupanın önemini bir kez daha anlattı. Ayrıca Galatasaray’da yeni transferler Donk ve Linnes ilk kez birlikte mücadele edecek. Hücum hattında ise Sinan Gümüş, Olcan Adın, Sneijder ve Burak dörtlüsü birlikte gol arayacak.

(Metin Karabaş)



Aslan’da provalar tamam

Gaziantep maçı hazırlıklarını dün akşam saatlerinde yapılan antrenmanla tamamlayan Galatasaray; kampa girdi ve mücadele saatini beklemeye başladı. Mustafa Denizli’nin son çalışmada yine savunma kurgusu üzerinde durduğu öğrenildi. Tecrübeli hoca, defansif zaafiyeti sona erdirmek için elinden geleni yapıyor.

Gaziantep seriyi bozmak istiyor

3 yıldır ligde İstanbul takımlarına karşı galip gelemeyen Gaziantepspor, 18. haftada deplasmanda Kasımpaşa’yı 2-1 yenerek 23 maçlık hasrete son vermişti. Gaziantepspor, kupada Galatasaray ile İstanbul’da oynadığı maçlarda ise galibiyet alamadı. Kırmızı-siyahlılar, Galatasaray’ı yenerek, bu seriyi de bitirmek istiyor.



Muhtemel 11'ler

STAT: TT Arena
HAKEM: Süleyman Abay
SAAT: 20.45
YAYIN: ATV

GALATASARAY
Cenk
Linnes
Chedjou
Hakan
Olcan
Donk
Selçuk
Sinan
Sneijder
Yasin
Burak
TD: Mustafa Denizli

GAZİANTEPSPOR
Alperen
Hakan Çinemre
Koray
İlker
Caner
Abdülkadir
Emre Nefiz
Orkan
Muhammed
Abuda
Habibou
TD: Mutlu Topçu

Galatasaray Futbol Takımı, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Gaziantepspor ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’daki mücadele, yarın akşam saat 20.45’te başlayacak.

Maç: Galatasaray – Gaziantepspor
Yer: Ali Sami Yen SK Türk Telekom Arena
Tarih: 31.01.2016 Saat: 20.45
Yayın: ATV (Canlı)

Grup Aşaması: Galatasaray 16 Puanla Lider


Ziraat Türkiye Kupası E Grubu’nda Akhisar Belediyespor, Karşıyaka ve Kastamonuspor ile mücadele eden Galatasaray, altı maç sonunda 16 puanla grubunu lider tamamlayarak bir üst tura yükselmeyi başardı. Grup aşamasında Karşıyaka’yı 3-1 ve 3-1, Kastamonuspor’u ise 2-1 ve 4-1’lik skorlarla mağlup eden Sarı Kırmızılılar, İstanbul’da 2-1 yendiği Akhisar Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı. Grup maçlarında toplam 15 kez rakip fileleri sarsan Mustafa Denizli’nin takımında en skorer isim beş defa skoru değiştiren Sinan Gümüş oldu. Türkiye Kupası’nda Umut Bulut üç, Bilal Kısa ve Aurelien Chedjou ikişer kez gol sevinci yaşadı. Emre Çolak, Ryan Donk ve Jem Paul Karacan ise birer gol attı.

Gaziantepspor, Türkiye Kupası F Grubu’nda Trabzonspor, Adanaspor ve Nazilli Belediyespor ile aynı grupta yer aldı. İç sahada Trabzonspor’u 2-0, Nazilli Belediyespor’u 1-0 mağlup eden Adanaspor ile 1-1 berabere kalan rakibimiz, deplasmanda Trabzonspor’a 2-1 kaybetti, Nazilli Belediyespor ile golsüz eşitliği bozamadı, Adanaspor’u ise 3-2 yenerek altı maç sonunda 11 puana ulaşarak ikinci sırayı aldı.

Türkiye Kupası’nda Son 16 Turu, tek maç eliminasyon sistemine göre gerçekleşecek. Karşılaşmanın 90 dakikalık bölümünde eşitlik bozulmazsa 15’er dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Eşitliğin devamı hâlinde seri penaltı vuruşlarına geçilecek. Türkiye Kupası’nda çeyrek final ve yarı final kuraları ise 2 Şubat Salı günü çekilecek. Türkiye Kupası’nda çeyrek final ilk maçları 9, 10 ve 11 Şubat, rövanş karşılaşmaları ise 1, 2 ve 3 Mart tarihlerinde çift maç eliminasyon sistemine göre gerçekleşecek.



Galatasaray ile Gaziantepspor Kupada 10. Kez

Türkiye Kupası tarihinde oynadığı 21 finalin 16’sını kazanarak her iki kategorinin de en başarılı ekibi olan Aslan, Gaziantepspor ile organizasyon tarihinde dokuz maçta mücadele etti. İlk olarak 1977-1978 sezonunda Türkiye Kupası’nda birbirlerine rakip olan iki takımdan Galatasaray, bir alt ligde mücadele eden Gaziantepspor’u İstanbul’da 1-0, deplasmanda ise 2-0 mağlup ederek üst tura yükselmeyi bildi. Cim Bom, daha sonra ise 1979-1980 ve 1997-1998 sezonunda Gaziantepspor’a çeyrek finalde rakip oldu. Kırmızı-siyahlı ekibi, 1979-1980 sezonunda 1-1 ve 2-1’lik skorlarla; 1997-1998 sezonunda ise 2-0 ve 0-1’lik skorlarla yenerek yarı finale yükselen taraf olmayı başardı. Gaziantepspor’u çeyrek finalde elediği her iki sezonda da final oynamasına rağmen şampiyonluğa ulaşamayan Galatasaray, 2010-2011 sezonunda ise rakibiyle hem grup aşamasında hem de çeyrek finalde karşılaştı. Güneydoğu temsilcisi ile deplasmandaki grup maçında 1-1 berabere kalan Aslan, çeyrek finalde ise 3-2 kaybettiği maçın rövanşında 0-0’lık eşitliği bozamayarak yarı finale yükselemedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ